Uredništvo | 23. 10. 2023, 17:52

Pahor stisnil zobe in dokazal, da se da: "Ne obupamo, ne odnehamo"

Instagram/Borut Pahor

S svojim tekom je na nedeljskem maratonu za malo borko Karolino zbral zelo lepo številko potrebnih sredstev. Akcija pa se nadaljuje, je sporočil!

Borut Pahor je na Ljubljanskem maratonu svoj tek namenil v dobrodelne namene. Za deklico Karolino, ki se sooča s hudo genetsko boleznijo in za katero so v Društvu Viljem Julijan zbrali že več kot 960.000 evrov, je nekdanji predsednik v nedeljo zbral 22.930 evrov

Spomnimo

Štiriletna Karolina ima Cockayne sindrom, ki prizadene le okoli 2 do 3 posameznike na milijon rojstev. Bolezen povzroča težko zdravstveno stanje, ki prevzame celotno telo in povzroči prezgodnjo smrt pri povprečno 12-tih letih starosti. Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino je potrebnih dva milijona evrov, Borut Pahor pa je s svojo dobrodelno zbiralno akcijo dosegel in presegel prvi milijon evrov zbranih sredstev.

"Hvala za ovacije in čestitke. Danes s Karolino počivava, akcija pa gre naprej. V četrtek, 26.10, bo v Cankarjevem domu dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi, s pričetkom ob 19.30. Ne obupamo, ne odnehamo," je dan po maratonu na Instagramu zapisal Pahor in delil videoposnetek z vrhunci včerajšnjega dogajanja med in po maratonu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Ko moči in glasove združijo tudi glasbeniki 

Za otroke z redkimi boleznimi v Društvu Viljem Julijan tudi letos pripravljajo veliki dobrodelni koncert, ta bo — kot že omenjeno — v četrtek, 26. oktobra, v Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Na že petem velikem dobrodelnem koncertu za otroke z redkimi boleznimi se bodo zvrstila legendarna glasbena imena, kot so Goran Karan, Otroški pevski zbor RTV SLO, Challe Salle, SoulGreg Artist & BigLights Band, Manca Špik, Zdravniški orkester Camerata medica, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet. Vsa sredstva, zbrana s prodajo vstopnic, pa bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi

Društvo Viljem Julijan

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino pa lahko prispevate tudi z SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 in z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".