18. 5. 2022, 20:59 | Vir: STA

Pahor: "Vi ste tisti, ki NAJVEČ pripomorete k ugledu Slovenije"

Bobo

Neverjetna zimska sezona 2021/22 se je končala z s sprejemom naših športnikov in športnic pri predsedniku države in nato še s podelitvijo priznanj za izjemne dosežke. Kdo so bile zvezde večera?

Predsednik Borut Pahor je tradicionalno priredil sprejem za športnice in športnike Smučarske zveze Slovenije. V nagovoru športnikom in športnicam je izpostavil, da so za ugled in prepoznavnost države vnovič naredili ogromno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Ste navdih mladim!"

"Športnice in športniki ste s svojimi uspehi v tridesetih letih veliko pripomogli k naši prepoznavnosti," je Pahor dejal v nagovoru.

Predsednik je poudaril, da so športnice in športniki s svojo vztrajnostjo in trdim delom dragocen navdih za ljudi, še posebej mlade, da naj sledijo svojim sanjam.

Tako je bilo tudi tudi v času zdravstvene krize, ko so s profesionalnostjo, ostrino duha in sijajno telesno pripravljenostjo pred praznimi športnimi dvoranami ljudem pokazali žarek upanja, je še dodal.

Bobo

O velikem ponosu in srčnosti

"Vse to so stvari, zaradi katerih, upam, čutite notranje zadovoljstvo," je dodal Pahor, ki je nagovor sklenil z besedami o velikem ponosu in srčnosti, ki ju športnice in športnice zbujajo v slovenskem narodu.

Bobo

V imenu športnic in športnikov je udeležence slavnostnega sprejema nagovorila deskarka Gloria Kotnik, prejemnica bronaste olimpijske medalje v paralelnem veleslalomu z zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022.

"Športniki vedno sanjamo o uspehu, a se zavedamo, da brez truda in trdega dela ni rezultatov," je dejala.

Podelitev nagrad v Grand Hotelu Union

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na prireditvi Večer šampionov podelila nagrade športnikom, ki so minulo sezono z vrhuncem na olimpijskih igrah v Pekingu razveseljevali slovenske navijače. Največje zvezde so bili dobitniki olimpijskih kolajn na čelu z dvakratno olimpijsko prvakinjo, smučarsko skakalko Uršo Bogataj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SLOSKI (@slo.ski)

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v minuli sezoni so poleg Bogatajeve na dogodku v smučarskih skokih prejeli še Nika Križnar, Ema Klinec, Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Cene Prevc in Lovro Kos ter vse tri skakalne ekipe - ženska, moška in mešana.

Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj.

Prevc: na koncu je vse lepo

Kapetan skakalcev Peter Prevc je povedal, da četudi je treba zaradi prireditve kakšne načrte obrniti na glavo, je na koncu vedno lepo. "V bistvu je oboje. Po eni strani je malo 'smotano', ker je treba vnaprej splanirati, prilagoditi treninge, ampak takoj, ko se začne, je pa super," je dejal najstarejši med brati Prevc, ki nagrade za najboljšega športnika SZS prejema že vrsto let.

Krovna slovenska zveza je na slovesni prireditvi nagradila tudi deskarja Glorio Kotnik in Tima Mastnaka, smučarski tekačici Anamarijo Lampič in Evo Urevc.

Lampičeva se v novi sezoni seli v biatlonsko reprezentanco, nordijsko kombinatorko Emo Volavšek, nagradi za minulo sezono pa sta prejela tudi alpska smučarja Andreja Slokar in Žan Kranjec.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ