R. K. | 31. 8. 2022, 10:34

FOTO: Pahor na kraški ohceti pred veliko množico zaplesal

Instagram/Borut Pahor/fotomontaža

Najvišja pričakovanja predsednika republike Slovenije je še preseglo krasno razpoloženje ljudi. Je bil to razlog, da so ga zasrbele pete?

Borut Pahor se je udeležil dejavnosti v sklopu tradicionalne kraške poroke oziroma kraške ohceti, utrinke z dogodka pa na Instagramu delil s svojimi sledilci. Med drugim se je na plesišču zavrtel tudi s tamkajšnjo županjo.

Tradicionalna kraška ohcet je nedavno potekala v Repnu. Prireditev, ki temelji na zapisih kraških ljudskih šeg iz 19. stoletja, so ponovno obudili leta 1968. Dogodki v sklopu kraške ohceti se začnejo v sredo in trajajo več dni. Svati lahko v tem času sledijo različnim običajem: med drugim prisostvujejo podoknici, ki jo ženin posveti svoji bodoči nevesti ter prevozu nevestine bale v ženinovo hišo. Kraška ohcet se zaključi v nedeljo, ko je na vrsti poročni obred.

Pahorjeva pričakovanja preseglo dobro razpoloženje

"S strašno radovednostjo in veseljem sem na predvečer kraške ohceti z večtisočglavo množico pričakal prihod nevestine bale iz zamejskega Cola v Repen," je v objavi na Instagramu zapisal slovenski predsednik. Dodal je, da je njegova najvišja pričakovanja preseglo krasno razpoloženje ljudi. Kot je mogoče razbrati iz njegovega zapisa, je razpoloženje očitno vplivalo tudi na to, da ju je z županjo Kosmina nazadnje zaneslo na plesišče.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Bodočima mladoporočencema Dani in Ivanu sem podaril Kogojevo srce, z najboljšimi željami za njuno ljubezen in srečno družino," je na Instagramu še razkril slovenski predsednik.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.