A. B./STA | 14. 2. 2023, 14:10

Panika na sodišču: pred prihodom Pirc Musarjeve in Klakočar Zupančičeve bombni preplah

Žiga Živulović jr./BOBO/fotomontaža

To je bil v zadnjem obdobju že četrti izredni dogodek v sodni stavbi.

V sodni stavbi v Tavčarjevi ulici v Ljubljani, so nekaj pred 9. uro prejeli anonimni klic, da je v prostorih sodišča podtaknjena bomba. Ob pregledu stavbe so policisti ugotovili, da je šlo za lažno najavo, tako sodišče, ki je bilo nekaj časa zaprto, ponovno posluje, so sporočili na spletni strani sodišča.

Policisti so po anonimnem klicu zaradi nevarnosti, da se v stavbi nahaja nevaren predmet, zavarovali in izpraznili prostore ter opravili pregled stavbe. Pri tem sumljivih predmetov niso odkrili. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Sodišče je bilo zaradi izrednega dogodka zaprto za obiskovalce in stranke, zdaj pa znova normalno posluje, so še zapisali na spletni strani sodišča.

V stavbi tudi Pirc Musarjeva in Klakočar Zupančičeva

Ob 11. uri se je sicer v sodni stavbi začelo slovesno odprtje sodnega leta in primopredaja poslov predsednika vrhovnega sodišča. Dogodka naj bi se udeležili tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. 

Daniel Novakovič/STA

Pirc Musarjeva je v govoru poudarila: "Vaša domača naloga za leto 2023 je torej tudi v tem, da poskušate državljankam in državljanom, prebivalkam in prebivalcem Slovenije na kar se da poljuden, a še vedno strokoven in dostojanstven, način čim bolj približati svoje delo. Sodbe, ki jih pišete v dobesednem ali metaforičnem smislu, so v prvi vrsti namenjene ljudstvu in ljudje so tisti, ki jih morajo razumeti. Z razumevanjem pa raste tudi zaupanje – žal težko pridobljena in zelo lahko hitro izgubljena vrednota." 

To je v zadnjem obdobju že četrti izredni dogodek v sodni stavbi. Podobni primeri so se zgodili novembra lani in letos januarja. V vseh primerih se je izkazalo, da gre za lažni preplah, so zapisali na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord