E. Č. | 23. 2. 2024, 13:13

47-letnik kar sedem let v stanovanju skrival truplo mrtve mame (ne boste verjeli, zakaj)

Profimedia

Ko so mu sporočili, da mora zapustiti stanovanje, v katerem je živel, se je kar sam javil policiji in pojasnil, kaj je storil.

Francosko javnost je pretresla novica iz Pariza, kjer je 47-letni državljan Srbije v stanovanju kar dolgih sedem let skrival truplo svoje pokojne mame. Kot poročajo mediji v Franciji, je neimenovani občan truplo mame, ki je umrla zaradi raka. Po dolgih letih skrivanja trupla se je moški v torek nato kar sam javil policiji. Razlog? Po tem, ko so mu sporočili, da mora zapustiti stanovanje, ni vedel, kam s truplom.

"Po njegovem priznanju je policija vstopila v stanovanje v 20. pariškem okrožju in bila šokirana nad prizorom, ki so ga našli. Truplo njegove matere so našli v kopalnici, njen sin pa se je zelo potrudil, da je nesrečnico zakamufliral. Njeno telo je spravil v fetalni položaj in ga dal v kovček, ki ga je pokril s ponjavo. Preiskovalcem naj bi pojasnil, da se je za to morbidno dejanje odločil zaradi premoženjske koristi," pišejo francoski mediji in dodajajo, da je 47-letnik vse to počel, da bi še naprej prejemal mamino pokojnino.

"Policistom je povedal, da je truplo svoje matere, prekrito s ponjavo, po njeni smrti najprej skril v omaro in da je s peno skušal prikriti vonj po razkroju. Priznal je, da smrti matere ni naznanil in da je truplo obdržal zaradi pokojnine, ki jo je prejemala nesrečnica," je dodal Le Parisien.

Pariški časnik dodaja, da je možakar svojcem govoril, kako ne ve, kje je njegova mama, saj naj bi se vrnila nazaj domov v Srbijo. Policija ga je sprva aretirala, ko je obdukcija razkrila, da je ženska umrla naravne smrti, pa so ga izpustili na prostost. Ali mu ne glede na vse grozi kazen, še ni znano. Naj bi pa moral vrniti denar, ki ga je po mamini smrti prejel na račun njene pokojnine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord