Uredništvo | 23. 2. 2024, 12:01

Najdražja nepremičnina v Sloveniji? Je mogoče, da lastniki za bivalni vikend blizu hrvaške meje zahtevajo 69 milijonov ...

Nepremičnine.net

69 milijonov za star in dotrajan bivalni vikend v Dednji vasi: pomota ali pretiran optimizem lastnikov?

V Dednji vasi, približno trinajst kilometrov severovzhodno od Brežic, se prodaja bivalen vikend sredi neokrnjene narave, ki obsega neogrevano na novo izdelano kopalnico s tušem in bojlerjem na elektriko, ločenim WC-jem, vežo, kuhinjo z jedilnico, dve spalnici, neogrevano verando z ležiščem ter zidano klet, v kateri so včasih proizvajali vino.

Stavba je bila zgrajena leta 1905 in adaptirana v letih 2001 in 2023, vendar je še vedno potrebna obnove ali dodelave, saj na zidanem kletnem delu stoji lesena pritlična stavba, ki je bila pred sto leti pozidana med nosilnimi lesenimi tramovi. 

Nepremičnine.net

Priložnost za investicijo ali uresničene sanje o bivanju v naravi za nekoga, ki se je naveličal mestnega življenja? Lahko, a le, če ste pripravljeni seči globoko v žep. Cena za dotrajan objekt, objavljena na spletni strani Nepremičnine.net, je namreč vrtoglavih 69 milijonov evrov.

Nepremičnine.net

Prehitri prsti

Nenavadna objava na nepremičninskem portalu je pristala v Facebook skupini Nepremičnine od ust do ust, kjer so člani hitro posumili, da gre za pomoto.

In res: na še enem nepremičninskem portalu, Indomio.si, nam je poleg oglasa z vrtoglavo ceno uspelo izbrskati še en oglas za isti objekt z očitno ustrezno postavko: precej skromnejših 69.000 evrov.

Resnična cena nepremičnine je bistveno nižja.

Resnična cena nepremičnine je bistveno nižja.

Indomio.si/posnetek zaslona

Vseeno pa ugotovitev uporabnikov ni odvrnila od tega, da ne bi še naprej zbijali šal na račun "prestižne nepremičnine".

"Mogoče je cena v goldinarjih, časovno ustrezno z objektom," je zapisal eden od njih. Drugi se je pošalil, da verjetno drago plačaš plesen, ki se je zaradi dotrajanosti naselila v objektu.

"Ničle so mu všeč, pa jih je naštepal," je pripomnil nekdo tretji.

Člani skupine so sicer mnenja, da je tudi prava cena 69.000 evrov še vedno postavljena previsoko in da je šestica pravzaprav odveč. Šlo naj bi namreč za območje, kjer zemlja nima pretirane vrednosti.

Nepremičnine.net

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol