L. PA. | 24. 1. 2024, 10:16

Imate s.p.? To je velika sprememba glede plačevanja davkov

Borut Živulovič/Bobo

Sprememba je posebej dobrodošla za vse, ki obveznosti plačujejo na redni bazi, denimo samostojne podjetnike. Na tak način namreč lahko po novem zelo hitro plačajo tudi mesečne prispevke.

Iz Finančne uprave Republike Slovenije so pred nekaj dnevi sporočili, da so v sodelovanju z Upravo za javna plačila omogočili plačevanje davkov prek sistema eDavki s pomočjo Flika.

Postopek plačila je izjemno preprost: na eDavkih poiščite segment "Kartica zavezanca", nato pa na vpogledu eKarticaO določite obveznosti, ki jih želite plačati in izberite možnost "Pripravi plačilna navodila za označene". Ob pregledu plačilnih navodil nato izberite možnost ePlačilo in nato način plačila Flik, vnesite svojo telefonsko številko ali elektronski naslov in potrdite plačilo.

Plačilna navodila se lahko pripravijo tudi iz menija "prejeti" ali "vloženi" dokumenti, kar pomeni, da se lahko plačilo izvede tudi takoj ob vročitvi odločbe. V vsakem primeru vedno poiščite možnost za pripravo plačilnih navodil in nato sledite že opisanemu postopku.

Morda vas zanima tudi:

Plačilo s Flikom omogočajo vse slovenske banke razen Sparkasse, kjer je podpora še v pripravi. To, so prepričani na FURSU, zagotavlja široko dostopnost in uporabnost storitve za vse davčne zavezance.

Preprosto in uporabniku prijazno

Dodajajo, da so prednosti plačevanja s Flikom takojšnja izvedba plačila, kar pripomore k nemotenemu poteku postopkov, preprosta uporaba, saj lahko zavezanci plačilo svojih obveznosti izvedejo brez izpolnjevanja plačilnega naloga, z le nekaj kliki v eDavkih, in uporabnikom prijazna izkušnja, kajti z enim plačilom je mogoče plačati več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune.

Za aktivacijo Flik računa, če ga še nimate, pa potrebujete le pametni telefon, davčno številko in številko bančnega računa ali aktivacijsko kodo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol