Uredništvo | 6. 11. 2023, 21:11

Po aferi z Rokom Snežičem in domnevnimi podkupninami s čela Darsa odstopil Valentin Hajdinjak

Bobo/fotomontaža

K odstopu naj bi ga pozvali nadzorniki družbe.

Predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak je na današnji izredni seji nadzornega sveta odstopil. K temu naj bi ga pozvali nadzorniki največje državne družbe, poroča 24ur.com. Namesto njega bo vodenje prevzel član uprave Darsa David Skornšek, ki bo družbo vodil največ pol leta. 

Bobo

Sklep o izvedbi forenzične revizije

Nadzorni svet družbe Dars se je danes sestal na izredni seji in obravnaval razkritja, ki so bila pred nekaj tedni objavljena v oddaji Fokus na POP TV in kasneje še v oddaji Tarča na TV Slovenija. V zvezi s tem so člani sprejeli sklep o izvedbi forenzične revizije določenih poslov, v nadaljevanju pa so sprejeli še vsebino poročila svojih aktivnosti, ki jo bo nadzorni svet v sredo posredoval Slovenskemu državnemu holdingu (SDH), so sporočili z Darsa. 

Bobo

Hajdinjak nadzornemu svetu podal odstop

Ravno tako je na današnji seji predsednik uprave Darsa mag. Valentin Hajdinjak nadzornemu svetu podal odstop, s katerim se je nadzorni svet tudi seznanil. Člani nadzornega sveta so za predsednika uprave Darsa za dobo šest mesecev imenoval člana uprave družbe, ki je pristojen za področje financ in računovodstva, mag. Davida Skornška, so še zapisali v izjavi za javnost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol