28. 2. 2024, 11:12 | Vir: STA

Po nekaj nesoglasjih našli skupni jezik: kdaj se diabetološka ambulanta seli iz Kranja na Golnik?

Bobo

Diabetološka ambulanta Klinike Golnik po dogovoru med kliniko in Osnovnim zdravstvom Gorenjske ter Mestno občino Kranj do konca marca ostaja v prostorih Zdravstvenega doma Kranj. Na Golniku medtem pospešeno pripravljajo vse potrebno za selitev ambulante, hkrati pa še naprej iščejo novo lokacijo v Kranju.

Na kranjski občini in v zdravstvenem domu so pričakovali izselitev diabetološke in antikoagulacijske ambulante najkasneje do sredine februarja, vendar pa je Klinika Golnik prosila za podaljšanje tega roka. Po neuspelem iskanju nadomestne lokacije v Kranju je potrebovala čas za preureditev prostorov za ambulanto v samem kompleksu bolnišnice na Golniku.

V kranjskem zdravstvenem domu so imeli medtem vse pripravljeno za začetek prenove omenjenih prostorov v prizidku zdravstvenega doma, ki sta jih lani kupila občina in Osnovno zdravstvo Gorenjska, da bi reševala prostorsko stisko ambulant družinske in otroške medicine. Zato so si želeli čimprejšnje izselitve ambulant Klinike Golnik in začetka prenove.

Po nekaj nesoglasjih so vendarle našli skupni jezik. Kot so povedali v Osnovnem zdravstvu Gorenjske, so Kliniki Golnik šli naproti in ji čas za izpraznitev prostorov podaljšali do konca marca. Nato se bodo začela dela za preureditev izpraznjenih prostorov v dve ambulanti otroške in eno ambulanto družinske medicine.

Bobo


Na Kliniki Golnik so dogovora veseli. Kot so pojasnili, hitijo z ureditvijo prostorov na Golniku, v katere bodo preselili diabetološko in antikoagulacijsko ambulanto. Urejajo tudi okolico in nameščajo table za lažjo orientacijo bolnikov, ki jih bodo o spremembi lokacije tudi obvestili. Hkrati Klinika Golnik še naprej išče oziroma se dogovarja za nove prostore v Kranju, kjer bi lahko delovali omenjeni ambulanti, da bi bili Kranjčanom bolj dostopni.

Klinika Golnik je na lokaciji Zdravstvenega doma Kranj lani opravila 8736 obravnav sladkornih bolnikov, od katerih imata skoraj dve tretjini stalno bivališče v Kranju, v antikoagulacijski ambulanti pa je poskrbela za 7811 obravnav.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord