27. 5. 2022, 13:54

Drastičen padec temperatur, nato pa vročinski šok

Profimedia

Čakajo nas ohladitve, najhladneje bo v nedeljo. V drugi polovici tedna pa bo postalo zelo vroče. 

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje nalive in točo, nato pa prvi letošnji vročinski val.

Nevihte se bodo nadaljevale v noč 

Popoldne bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Nastale bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 24 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju okoli 18 stopinj. Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo, pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo predvsem posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. Dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do okoli 25, a se bo popoldne hladilo.

Popoldne bo še deloma sončno, nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. V Alpah bodo nastale nevihte, ki se bodo zvečer in ponoči razširile tudi na kraje vzhodno in južno od nas.

Otoplilo se bo

Jutri bo v krajih zahodno od nas ter ob Jadranu spremenljivo s posameznimi plohami in nevihtami, drugod oblačno, pogosto bo deževalo. Ohladilo se bo. Ob Jadranu bo pihala burja, ki se bo popoldne krepila.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti možne posamezne plohe. Nekoliko topleje bo.

Že v drugi polovici tedna pa nas zelo verjetno čaka prvi letošnji vročinski val, ko se bodo temperature povzpele do 30 stopinj Celzija, morda tudi višje.