M. P. | 30. 4. 2022, 22:30

Zagoreli so kresovi

Bobo

Ob pestrem programu so na ljubljanskem Rožniku obiskovalce nagovorili sindikalni predstavniki. Kaj so povedali?

V ospredju letošnjih nagovorov so bile predvsem nedavne državnozborske volitve.

Zbrane so pozdravili predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič, predsednik Pergama Jakob Počivavšek in generalni sekretar Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Bojan Hribar.

Lidija Jerkič je v prvomajskem nagovoru poudarila, da je čas tik po volitvah čas novih začetkov in novih obljub.

Vrnitev k dialogu

Kot pravi, se je treba vrniti h kakovostnemu socialnemu dialogu, zagotoviti dostojne pokojnine, učinkovitejše varstvo delavskih pravic, zagotoviti dostojne plače, doseči uveljavitev pravilnika o poklicnih boleznih in skrajšati delovni čas.

"V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja menimo, da izidi na nedavnih parlamentarnih volitvah kažejo na to, da bo pri oblikovanju nove vlade prišlo do tega, da bodo lažje vzpostavljen dialog, ki je bil zdaj praktično več kot eno leto mrtev," je dejal Hribar.

Kresovanje v Goričanah pri Medvodah.

Kresovanje v Goričanah pri Medvodah.

Bobo

Živahno tudi drugod po Sloveniji in v nedeljo

Na predvečer praznika dela tradicionalni so kresovi zagreli tudi drugod po državi, organizirane prireditve pred prvim majem so med drugim v Kopru, na Ptuju in v Gornji Radgoni.

Bobo

Praznično dogajanje se bo na Rožniku nadaljevalo tudi v nedeljo, na 1. maj. Ob 10.30 se bo pod vodstvom dramskih igralcev Klare Kastelec in Tadeja Piška začela proslava, v okviru katere bodo nastopili tolkalistka Petra VidmarLitostrojska pihalna godba in Partizanski pevski zbor.

Navzoče bo nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković. Proslavi bo sledil nastop skupine Rok'n'band.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ