STA/M.P. | 15. 8. 2022, 07:00

V Bovcu končno začetek gradnje TEGA pomembnega projekta

Profimedia

Dolgo pričakovana novost bo razveselila tako domačine, kot tudi v tem delu Slovenije vse bolj številne turiste. Poglejte, kaj se jim obeta!

V Bovcu se je začela gradnja drugega odseka kolesarske poti med Bovcem in Čezsočo. V okviru 1,9 milijona evrov vrednega projekta bo urejena regionalna kolesarska povezava od Bovca do Čezsoče v skupni dolžini trase 2,5 kilometra, novih ločenih kolesarskih površin pa bo dober kilometer

Razdelitev na tri odseke

Prvi poteka iz središča Bovca do krožišča pri letališču na bovški obvoznici, drugi pelje od krožišča do križišča za Čezsočo, od koder bo proti Čezsoči urejen še tretji del kolesarske poti.

Kot so še pojasnili na Občini Bovec, so najprej začeli gradnjo drugega odseka kolesarske poti, ki poteka tik ob bovški obvoznici, saj s tem ne bodo motili prometa. Novo kolesarsko povezavo želijo končati do konca leta oziroma najkasneje do spomladi prihodnje leto.

Bovški župan Valter Mlekuž je povedal, da so od nekaterih načrtov, kot je gradnja kolesarskih poti proti Logu pod Mangartom in proti Trenti, morali odstopiti zaradi neuspešnega pridobivanja soglasij lastnikov zasebnih zemljišč.

Profimedia

Nadaljuje se sanacija mostu Log Čezsoški

Na občini trenutno s projektantom iščejo rešitve za nadaljevanje sanacije, ki bi jo radi zaključili do jeseni. Dokler ne bodo na zgornji površni mostne konstrukcije končana vsa na novo predpisana dela, bo most ostal zaprt za ves promet. Obvoz v Log Čezsoški ostaja po cesti Bovec - Čezsoča - Log Čezsoški.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec