R. K. | 31. 10. 2022, 10:18 | Vir: STA

Po uporu prebivalcev Slovenske ulice zaradi drsališča občina meščanom dala izbiro

Facebook/Mestna občina Murska Sobota/Profimedia/fotomontaža

Mestne oblasti so prisluhnile pritožbam Sobočanov, ki jih motijo hrup, nedostopnost in onesnaževanje središča mesta. Sedaj so dobili priložnost, da drsališče izglasujejo na drugo lokacijo.  

Občinska uprava v Murski Soboti je občane povabila, naj se o mestu letošnje postavitve drsališča izrečejo v anketi na spletni strani občine. Prejšnjo sezono so namreč drsališče postavili na Slovenski ulici v mestnem središču, čemur pa tamkajšnji stanovalci nasprotujejo.

Občina je občanom na izbiro dala dve lokaciji, in sicer dosedanje mesto na Slovenski ulici ter postavitev drsališča pri na novo urejenem drevoredu, poimenovanem po reformatorju Martinu Lutru.

Glasovanje je anonimno, glasuje pa lahko vsakdo, ki obišče spleto stran občine, ne glede na to ali je prebivalec Murske Sobote ali ne. Tudi rezultati ankete se po oddaji glasu ne prikažejo. Kot je še zapisano na spletni strani občine, bo anketa aktivna do ponedeljka, 7. novembra 2022, do 12. ure.

Stanovalci in podjetniki na Slovenski ulici so se postavitvi drsališča uprli zaradi hrupa, ki, kot izpostavljajo, traja od jutra do večera. Pravijo, da so se njihove težave začele jeseni leta 2019, ko so ulico začeli obnavljati, od takrat pa da se razmere le še poslabšujejo. Na občini so prepričani o nasprotnem, da se je na ulico vrnilo življenje, kar je bil tudi namen obnove.

Po mnenju mestnih oblasti razmere za podjetnike odlične

Na osrednji mestni ulici se zadnja leta odvijajo številni dogodki, od petkovih Sočnih vilic in Soboških dnevov do festivalov, slovesnosti in sejmov, kulturnega turizma, kulinaričnih dogodkov in prijetnih srečanj, še pravijo na občini in dodajajo, da so tudi za razvoj dejavnosti in storitev podjetnikov nove razmere odlične.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol