12. 4. 2024, 16:51 | Vir: STA

Priložnost: preverite skoraj 2-milijonski razpis za zagonsko podjetništvo!

Profimedia

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil javni razpis, katerega namen je izboljšati podporno okolje za inovativno zagonsko podjetništvo.

To bodo storili prek zagotavljanja brezplačnih podpornih storitev in aktivnosti za inovativne potencialne podjetnike in inovativna zagonska podjetja. Vrednost razpisa je 1,84 milijona evrov. Sredstva so namenjena financiranju izvajanja brezplačnih podpornih storitev in aktivnosti nacionalnega startup konzorcija. Na razpisu, ki je bil danes objavljen v uradnem listu, bodo izbrali enega za celotno državo.

Profimedia

Konzorcij bo podporo ciljnim skupinam zagotavljal na dva načina, in sicer s promocijo inovativne podjetniške kulture (prek vsesplošnega informiranja in promocije ter startup dogodkov) ter z izvajanjem različnih podpornih storitev, kot so startup programi, startup svetovanje, startup mentoriranje in strokovno svetovanje.

Na javnem razpisu lahko kandidirajo konzorciji, ki vključujejo od šest do osem partnerjev, od katerih morajo imeti vsaj trije sedež v osrednjeslovenski, podravski in savinjski regiji. Vlogo za prijavo na razpis je treba predložiti na naslov sklada najpozneje 13. maja.