N. V. | 24. 11. 2022, 06:00

Pokažite jim, da niso sami: postanite Božiček otrokom Mladinskega doma Maribor

Profimedia

Organizatorica dobrodelne akcije je odrasla v Mladinskem domu Maribor in ve, koliko tem otrokom pomeni upanje v boljši jutri. Poziva, da jim pomagate.

Otroci bivajo v Mladinskem domu Maribor, da si tlakujejo pot v prihodnost, saj bi si od doma zaradi različnih razlogov težko. So junaki, ker zmorejo tisto, kar je v otroštvu najtežje, biti zdoma, opozarja mariborska podjetnica in nepremičninska posrednica Mojca Žižek Mesarec, ki je tudi sama odrasla v omenjenem mladinskem domu. "Zato dobro vem, kaj pomeni, da ti nekdo stoji ob strani, da ti nekdo da roko in upanje," opozarja, da je pomembno, da ti otroci verjamejo, da obstaja boljši jutri.

Za njihovo upanje

"Za njihov nasmeh, za njihove oči, polne pričakovanja, za njihovo upanje v boljši jutri, v to, da obstaja svetla prihodnost in da niso sami, da je življenje lepo in čarobno," Žižek Mesarčeva našteje razloge, zakaj se je odločila, da organizira akcijo S srčnim namenom, za otroke Mladinskega doma Maribor. Pri tem ji pomaga vzgojiteljica Bojana Krepek.

Poziva vas, da sodelujete v božični akciji in obdarite "svojega" otroka. To lahko storite tako, da organizatorici željo po sodelovanju najavite na elektronsko sporočilo na naslov mojca.feniks@gmail.com, ona pa vam bo posredovala pismo otroka, ki ga je napisal Božičku.

Darila bo otrokom 13. decembra podaril otroški zabavljač Spidi oziroma glasbenik Slavc L. Kovačič.

Kaj si ti otroci želijo?

  • "Dragi Božiček. Letos sem začela šolo zelo dobro. Za božič si želim platna ter set grafičnih svinčnikov."
  • "Dragi Božiček, letos si želim le novo posteljnino."
  • "Letos sem bila pridna, zato si želim za božič eno mehko, puhasto in udobno pižamo."

To so le nekatera izmed pisem in želja teh otrok na robu, zato stopimo skupaj in jih izpolnimo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol