STA/P.M. | 20. 3. 2023, 22:00

Poklukar o premestitvi nekdanjega šefa policije: "Zahvalil sem se mu za njegovo delo"

Žiga Živulović jr./BOBO

Notranji minister pravi, da se je o zamenjavi odločil v. d. generalnega direktorja, in ne on.

Notranji minister Boštjan Poklukar se je odzval na najnovejše kadrovske premestitve na policiji. Med njimi je tudi nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki se po poročanju medijev seli na policijsko postajo v Škofji Loki. Po poročanju 24ur.com se je v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić odločil za prve premike nekaterih zaposlenih iz vodstva policije, ki so zdaj nameščeni v Tacnu. Ti se bodo preselili na različne policijske uprave po Sloveniji, ob čemer se selitve na druge lokacije po neuradnih informacijah portala že začele. 

Poklukar: Policija je avtonomen organ

Minister Poklukar ni želel komentirati premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka. Kot je poudaril, je policija samostojen in avtonomen organ, kadrovske odločitve znotraj policije pa so v pristojnosti vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, zato je to treba vprašati njega, je poudaril.

Boštjan Lindav

Boštjan Lindav

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Ko sem Lindava seznanil, da iščem novega generalnega direktorja policije, sem se mu zahvalil za njegovo delo. Povedal se mu, da verjamem, da bo še naprej ostal profesionalec znotraj policije, in verjamem, da tudi bo," je ob robu seje DZ poudaril Poklukar.

Kdo še zapušča Tacen?

Poleg nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki se po informacijah 24ur.com seli v pisarno na policijski postaji Škofja Loka, se iz Tacna selijo še Igor Lamberger, ki je pod prejšnjo oblastjo nekaj časa vodil Nacionalni preiskovalni urad, kasneje pa je bil vodja službe generalnega direktorja policije. Zdaj odhaja v Nacionalni forenzični laboratorij.

Nekdanji prvi mož Policijske uprave Ljubljana, kasneje pa namestnik generalnega direktorja policije Antona Olaja, Janez Rupnik se vrača na ljubljansko policijsko upravo.

Janez Rupnik

Janez Rupnik

Borut Živulović/Bobo

Danijel Lorbek, nekdanji direktor uprave uniformirane policije pa odhaja na Policijsko upravo Maribor, je poročal portal. Po prav tako neuradnih informacijah 24ur.com v Tacnu ostaja nekdanji namestnik generalnega direktorja Olaja Danijel Žibret.

Mahnič: Gre za degradacijo policije

Na poročanje medijev v zvezi s kadrovskimi premestitvami znotraj policije se je na seji DZ odzval tudi poslanec SDS Žan Mahnič. Kot je izpostavil, še nobena vlada ni tako degradirala nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije, kot se je to zgodilo v času aktualne vlade.

Borut Živulović/Bobo

Ob tem se Mahnič sprašuje, ali je to morda posledica dejstva, da Lindav ni želel pomesti pod preprogo preiskave, ki naj bi zoper Gen-I potekala na tožilstvu in policiji. Mahnič je ob tem spomnil še, da je aktualna vlada že drugič v svojem mandatu zamenjala vodstvo policije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.