N. V. | 25. 10. 2022, 21:55

Policija išče 50 novih policistov za opravljanje posebne naloge

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kandidate bodo najprej varnostno preverili in preizkusili. Gre namreč za nalogo, ki zahteva dobro telesno pripravljenost ter vzdržljivost.

Slovenska policija je na svoji spletni strani objavila razpis za zaposlitev 50 novih policistov za varovanje objektov državnih organov. Vsi zainteresirani se lahko prijavite še do 16. novembra 2022.

Gre za zaposlitev za nedoločen čas, vendar bodo morali izbrani kandidati najprej opraviti 6-mesečno usposabljanje za varovanje objektov.

Pogoji

Poleg izpolnjevanja formalnih pogojev morajo biti kandidati tudi dobro telesno pripravljeni ter vzdržljivi za fizične napore.

Bobo

Tiste kandidate, ki izpolnjujejo vse pogoje, bodo namreč uvrstili v izbirni postopek, znotraj katerega bodo morali opraviti tudi preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki pregled, razgovor z izbirno komisijo, zdravniški pregled ter informativni razgovor v zvezi s presojo vsebine tetovaž.

Območje dela in izhodiščna plača

Delo bodo policisti opravljali na območju Ljubljane in Kočevja. Izhodiščni plačni razred za čas usposabljanja je 18. plačni razred (857,83 evra bruto), izhodiščni plačni razred v času zaposlitve za nedoločen čas pa je 24. plačni razred (1.085,43 evra bruto).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol