12. 6. 2022, 17:01 | Vir: STA

Policija sporoča: kaj storiti, da vas tatovi ne okradejo?

Profimedia

Po petkovi drzni tatvini na območju nakupovalnega centra na Viču policija znova poudarja pomen preventivnega ravnanja v primeru dviga večjih vsot denarja. 

V zadnjem primeru sta storilki hodili za oškodovanko in ji neopazno iz nahrbtnika odtujili denarnico z vsebino ter ji povzročili za okoli 800 evrov materialne škode.

Oškodovanka je tatvino opazila šele, ko je na telefon začela dobivati sporočila o dvigih na bankomatu. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilk in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kdo sta tatici?

Prva storilka je stara okoli 30 let, manjše in močnejše postave, na glavi je imela belo čepico, oblečena je bila v svetlo rjave kratke hlače, belo majico, svetlo ogrinjalo čez ramena, obuta je bila v črne natikače, na hrbtu je nosila črn nahrbtnik, v rokah pa črno torbico.

Njena pajdašinja je prav tako stara okoli 30 let, manjše in močnejše postave, na glavi je imela bel ščitnik, oblečena je bila v črne dolge hlače, belo majico ter obuta v črne natikače, preko ramen pa je imela obešeno črno torbico.

Policija občanom svetuje, da vrednejše predmete shranjujejo v notranjosti jakne, torbice pa naj imajo zaprte. Nahrbtnike je treba nositi pred sabo, tako da jih imamo stalno pod nadzorom. V nakupovalnih središčih ne odlagamo torbic, denarnic, nahrbtnikov in drugih vrednih predmetov v nakupovalne vozičke.

Pri dvigu večjih vsot denarja policija priporoča, da imamo spremstvo, saj tovrstni storilci žrtev pogosto opazujejo in spremljajo od trenutka dviga denarja ter nato izkoristijo nepozornost oškodovancev.

Zelo pomembno je, da si zapomnijo opis storilca, smer bega ali vozilo, s katerim so se odpeljali, če so dejanje opazili. Takoj, ko dejanje zaznamo, pa pokličemo na številko 113.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ