A. B. | 16. 3. 2023, 17:45

Policisti iščejo osebo, ki pogreša 1,8 milijona evrov: nihče se ni oglasil že od leta 2019

PU Murska Sobota

Pred štirimi leti so v tovornem vozilu na avtocesti Maribor - Pince našli vrtoglavo vsoto denarja, a je nihče ne pogreša. Preberite, kaj se je zgodilo. 

Leta 2019 so policisti Policijske uprave Murska na avtocesti ustavili 28-letnega voznika in 24-letnega sopotnika, ki sta se vozila v tovornem vozilu madžarskih registrskih tablic. Med pregledom vozila so v zadnjem delu vozila našli 1,8 milijona evrov. Denar je bil skrit v kartonastih škatlah med številnimi torbicami. 

Za štetje so si morali izposoditi bančni stroj, saj je bila vsota res visoka. 

PU Murska Sobota

Denarja še vedno nihče ne pogreša

Izvor denarja vse izpred štirih let še vedno očitno nihče ne pogreša. Osebi izvora bankovcev nista znala pojasniti, pri sebi nista imela nobih potrdil ali pooblastih za prevoz. Ker se toliko časa za gotovino ni nihče oglasil, predvidevajo, da je nihče ne pogreša.

Zadeva je sicer v predkazenskem postopku, kot poroča Lendavainfo, a po več kot 46 mesecih premikov ni. Tujca so iz pridržanja izpustili.

"Policijska uprava je v mesecu juniju 2021 podala kazensko ovadbo za kaznivo dejanje pranja denarja po tretjem v zvezi s prvim odstavkom 245. člena kazenskega zakonika na specializirano državno tožilstvo.V letu 2022 je bila v isti zadevi podana še dopolnitev kazenske ovadbe na navedeno tožilstvo," je o trenutnem stanju pred kratkim zapisala tiskovana predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol