N. V. | 8. 12. 2022, 13:39

Pomagajte umirajoči revni gospe, da ne bo na njeno zadnje silvestrovo lačna

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Že večkrat smo Slovenci pokazali, da znamo stopiti skupaj. Dajmo tudi tokrat.

Društvo Humanitarček je na svojem Facebooku objavilo ganljivo zgodbo 82-letne M. V. Bori se s hudo boleznijo, zato so ji šteti dnevi. Živi pa v revščini, lačna. Zato v društvu prosijo celotno Slovenijo, da pomaga: "Da bo vsak dan prejela topel obrok, saj je bila v življenju več lačna kot sita."

Udarila je huda bolezen

Gospa je imela pred kratkim diagnosticiran hitro napredujoči limfom. Zavrnila je vso terapijo, saj ni dobre prognoze in bi ji le malo podaljšala življenje v bolečinah ter bedi. Namreč, gospa nima svojcev, le 80-letnega prijatelja, ki je nepokreten in za katerega še vedno skrbi.

"Za gospo je to zadnji december, držimo pesti, da bi dočakala silvestrovo," so zapisali. Odločila se je, da bo raje kot v bolnišnici svoje zadnje praznike preživela doma. 

Pomagajte ji

Da bi vsaj zadnje praznike v svojem življenju preživela sita in z mislijo, da ni sama, v društvu nagovarjajo, da ji pomagate.

Želijo, da bi do konca svojega življenja prejemala topel obrok. Zato prosijo, da pomagate s kodami za prehrano na Woltu. Navodila so naslednja:

  • Kodo naročite TUKAJ.
  • Nato jo registrirate TUKAJ.
  • Kodo pa pošljete na humanitarcek@gmail.com, v naslov sporočila pripišete MV, zraven kode pa dodate sporočilo zanju. Vsak obrok bo vseboval topla sporočila. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.