11. 8. 2022, 12:55 | Vir: STA

Pomembna novica za študente: NE ZAMUDITE tega roka!

Profimedia

Čeprav mladi uživajo na zasluženih počitnicah, ne smejo spregledati pomembnega datuma. Če do tega ne bodo uredili vpisne dokumentacije, bodo lahko imeli težave z iskanjem sobe za naslednje leto. 

Študentje lahko še do torka na portalu eVŠ oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto.

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domače naslove prejeli odločbo o dodelitvi subvencije.


s kvalificiranim digitalnim potrdilom, z uporabniškim imenom in geslom ali z digitalno identiteto

Na prvo prednostno listo bodo uvrščeni tisti, ki bodo vlogo oddali do 16. avgusta. Najkasneje do tega roka morajo vlogo oddati prek istega portala tudi študenti, ki želijo podaljšati bivanje v študentskih domovih ali pri zasebnikih.

Facebook/Študentski domovi Ljubljana

Za prihodnje študijsko leto je na voljo 12.149 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4685 za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja ter 49 mest za študente s priznano in začasno priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije v študijskem letu 2022/2023 v javnih dijaških, dijaško-študentskih in študentskih domovih znaša 21,5 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov.

Letos prošnjo za podaljšanje lahko oddajo tudi tisti študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v drug študijski program, kot so bili v predhodnem študijskem letu.

Študenti, ki svoje vloge za podaljšanje ne bodo oddali do 16. avgusta, s 1. oktobrom ne bodo več izpolnjevali pogojev za subvencionirano bivanje, je za STA povedal Igor Brlek iz Študentskega doma Ljubljana. Ta sicer razpolaga s 7026 subvencioniranimi ležišči, od tega 2298 za sprejem in 4728 za podaljšanje bivanja.

Po 16. avgustu pa lahko oddajo prošnjo za sprejem tisti, ki prošnje za podaljšanje bivanje niso oddali do tega roka, študenti, katerih prošnje za podaljšanje so bile zavržene oziroma so bile zavrnjene zaradi neizpolnjevanja pogojev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.