19. 8. 2022, 11:00 | Vir: STA

Pomembno opozorilo za vse lastnike iPhonov! Lahko ste tarča hekerjev

Profimedia
Pomembno opozorilo za vse lastnike iPhonov! Lahko ste tarča hekerjev (foto: Profimedia)

Ameriški proizvajalec priljubljenih pametnih telefonov je opozoril na napako, zaradi katere bi lahko neznanci prevzeli nadzor nad priljubljenimi telefoni in tablicami. Zato upoštevajte njihov nasvet.

Apple je objavil popravke programske opreme, ki odpravljajo ranljivost, za katero so po navedbah družbe hekerji že vedeli in bi jo lahko izkoristili.

"Apple je seznanjen s poročilom, da je bila ta težava morda aktivno izkoriščena," so sporočili iz podjetja s sedežem v Cupertinu v Silicijevi dolini.

Varnostne posodobitve programske opreme so bile objavljene za računalnike Mac z operacijskim sistemom Monterey 12.5.1 ter za iPhone in iPade.

Profimedia

Med prizadetimi napravami so iPhone 6S in novejši modeli, vsi modeli iPad Pro, iPad Air 2 in novejši modeli, iPad pete generacije in novejši modeli, iPad mini 4 in novejši modeli ter iPod touch sedme generacije, izhaja iz objave na spletni strani družbe.

Ne razkrivajo posledic odkrite napake 

Tehnološki velikan ob tem ni razkril, ali ima informacije o tem, v kolikšni meri so hekerji napako izkoristili.

V tehničnem opisu je navedeno, da lahko heker s pomočjo napake prevzame nadzor nad napravami in dostopa do vseh njihovih podatkov ali zmogljivosti.


Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.