STA/P.M. | 28. 3. 2023, 18:11

Se bo hladno ozračje z vetrom nadaljevalo? Takšna je napoved

Profimedia

Le nekaj dni nazaj se je zdelo, da je pomlad že vstopila skozi velika vrata, a smo se žal ušteli. 

Temperature so sedaj ponekod ponovno padle pod ničlo, vremenoslovci pa ob tem napovedujejo tudi nevarnost pozebe. Vse temperature pod 0 °C lahko prizadenejo sadno drevje, ki je v različnih fazah razvoja brstov, socvetij ali pa že zaključuje s cvetenjem.

Ponoči se bo zoblačilo

"Ozračje nad nami je zelo hladno za konec marca in nenavadno suho, še nižje temperature po nižinah pa sta preprečila večerni veter in predhodno sorazmerno topla tla," so zapisali na Arso. Ob tem so napovedali, da tudi jutri pričakujemo negativne temperature, ponoči se bo povečala tudi oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4 stopinj Celzija, je še zapisano na njihovi spletni strani.

V nadaljevanju tedna nič kaj obetavno

V sredo bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Čez dan bo v zahodni in osrednji Sloveniji zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija.

Posledica pozebe.

V četrtek bo pretežno oblačno, več sonca bo na vzhodu. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bodo možne manjše krajevne padavine. V petek kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Oba dneva bo pihal okrepljen jugozahodnik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol