K. A. | 30. 11. 2022, 12:01

Nova množična odpuščanja na POP TV: to smo izvedeli

BOBO

Tik pred božično-novoletnimi prazniki so zaposlitev izgubili nekateri novinarji medijske hiše. Znano je, da so se odpuščanja še nadaljevala, zato smo odgovore poiskali neposredno pri odgovornih. Povedali so nam, kaj je razlog.

V medijski hiši POP TV so nam potrdili, da so v zadnjih dneh odpustili še nekaj novinarjev športno-informativnega programa in ostalih zaposlenih. Obrnili smo se na službo za odnose z javnostmi Pro Plus, kjer so za Metropolitan informacije potrdili in zagotovili, da so odpuščanja končali. 

"Lahko potrdimo, da smo nadgradili delovanje našega celotnega uredništva, ki zdaj še bolj prepleta televizijsko in digitalno poročanje. Usmerili smo se na razvoj glavnih vsebinskih sklopov, z združenim uredništvom Svet in 24UR, ki ju dopolnjuje spletno uredništvo 24ur.com. Nova struktura bo združevala tudi določena delovna mesta, kar pomeni tudi prilagoditve v številu zaposlenih, nekaj med novinarji in tudi preostalimi zaposlenimi, ki so del informativno-športnega uredništva," so pojasnili.

"Prepričani smo, da bomo z osveženim pristopom dela ustvarjali še kakovostnejše prispevke in se še bolje povezali z našimi gledalci ter bralci, ki nam zaupanje izkazujejo z najvišjo gledanostjo oddaj in obiskanostjo spletne strani," so dodali. Komentiranja konkretnih imen so se vzdržali.

Po neuradnih, a zanesljivih virih smo izvedeli, da naj bi bila med njimi tudi športna novinarka in voditeljica Milena Novak.

Odpuščanja pred prazniki 

Že pred časom smo poročali, da pogodbe niso podaljšali mladi športni novinarki Sari Pakiž. Izvedeli smo, da naj bi tokrat val odpuščanja zajel tudi spletni del medijske hiše, na udaru pa naj bi bili snemalci in montažerji.

STA

Od POP TV se je pred meseci poslovila novinarka in spletna vplivnica Kaja Kočevar (Kaya Solo). "Zadnjega pol leta sem imela službo na Pop Inu. Ni se obneslo. Ne bom šla v podrobnosti. Zame se ni obneslo zaradi mojega duševnega zdravja in ker sem želela obdržati ta svoj posel, ki sem ga gradila zadnjih pet let," je dejala v vlogu na YouTubu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.