Uredništvo | 29. 2. 2024, 12:05

Podjetniki, pozor: v tem času ne bo možno dostopati do pomembnih informacij na priljubljenem portalu

Profimedia

Če za svoje poslovanje uporabljate portal SPOT, si prihranite slabo voljo in najnujnejše uredite še danes. 

Portal SPOT (e-postopki) v času od petka, 1. 3. 2024, od 15. ure do vključno ponedeljka, 4. 3. 2024, predvidoma do 8. ure, namreč ne bo dosegljiv, so sporočili z Ministrstva za digitalno preobrazbo.

Geodetska uprava (GURS) bo v tem času izvedla informacijsko prenovo Registra prostorskih enot in dala v uporabo Register naslovov. Portal ne bo dosegljiv zaradi sočasnega izvajanja nadgradenj na portalu SPOT in drugih povezanih informacijskih sistemih, kot so GURS, Centralni register prebivalstva-CRP, AJPES, FURS itd.

Tako v tem obdobju ne bo možno urejati postopkov in oddajati e-vlog. 

Morda vas zanima tudi:

Za vloge poskrbite prej ali pozneje

Na ministrstvu vlagatelje, ki urejajo e-vloge za AJPES, kot npr. vloga za registracijo podjetja, spremembe podatkov v zvezi s podjetjem; za FURS, kot npr. vloga za oddajo davčnih podatkov, ID za DDV in druge vloge, povezane z registracijo podjetja, pozivajo, da prijave, vloge v delu ali vloge v vsebinski ali tehnični dopolnitvi izvedejo pred ali po datumu prehoda.

Prenovo na sistemih GURS je predvidel Zakon o katastru nepremičnin – ZKN, ki v 6. členu določa vzpostavitev informacijskega sistema Kataster, kjer se bodo po prehodu vodili tudi podatki Registra prostorskih enot.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol