N. V. | 28. 2. 2024, 08:01

Ta aparat je treba čez noč izklopiti! Položnica bo dvakrat nižja

Profimedia

Pri plačevanju položnic je vedno največja in najbolj moteča tista za elektriko. Tukaj je koristen nasvet, kako do nižje številke na položnici.

Želite privarčevati in že nekaj časa tuhtate, kako lahko zmanjšate račun za elektriko? Ko razmišljate o stvareh, ki v vašem gospodinjstvu porabijo veliko električne energije, verjetno nimate v mislih te skromne stvari, ki pa lahko – če je stalno priklopljena – porabi skoraj toliko elektrike kot hladilnik.

Usmerjevalnik za povezavo z internetom

Ko pomislite na stvari, ki v vašem gospodinjstvu porabijo veliko električne energije, verjetno ne pomislite na skromen usmerjevalnik za povezavo z internetom (router). Če ga puščate prižganega ves dan, porabi ogromno električne energije.

Profimedia

Kupujte varčne naprave

Bodite pozorni na energijsko učinkovitost usmerjevalnika že pred nakupom in se prepričajte, da ima čim manjšo porabo energije, ko je prižgan in v stanju pripravljenosti. Pri Nemški zvezni agenciji za varstvo okolja (UBA) trdijo, da je to še posebej pomembno, če usmerjevalnika ni mogoče izklopiti, ker je povezan tudi s telefonsko linijo. Če je tako, svetujemo, da si nabavite usmerjevalnik, ki ima možnost, da izklopite vsaj Wi-Fi, ko ni v uporabi.

Profimedia

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec