R.S. | 26. 7. 2023, 15:06 | Vir: STA

Nepozornost jih je drago stala: nočno kopanje na portoroški plaži pokvarili tatovi

Profimedia

Policisti poročajo o neljubem dogodku na slovenski obali. 

Policisti so v Portorožu obravnavali več tatvin, predvsem s plaž. Osumljeni so bili med seboj povezani storilci, doma iz Dolenjske. Policisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil in aktivnim delom storilce identificirali. Sledi kazenska ovadba.

V Portorožu so ponoči trem osebam na nočnem kopanju ukradli različne predmete: torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon znamke Iphone 14 pro (vreden 1200 evrov) in mobilni telefon znamke Samsung S202 (vreden 1300 evrov). 

Popoldan je nekdo na plaži v Portorožu državljanki Srbije ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi ter pobegnil s kraja. Moškega so policisti izsledili in ugotovili, da gre za 35-letnika iz Krškega. Ukradene predmete so pozneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. Za osumljenega sledi kazenska ovadba.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Isto popoldne so državljanom Madžarske, prav tako na plaži v Portorožu, ukradli dve kopalni torbi. V torbah sta imela dokumente, gotovino, mobilni telefon znamke Samsung tip zflip 4 in dva mobilna telefona znamke IPhone 11. Tudi oni so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji. Policisti so izsledili 17-letnika in njegova dva pomagača, 39-letnico in 42-letnika, vsi iz Dolenjske.

Našli ukradene predmete

Pozneje so z zbiranjem obvestil v Izoli izsledili še večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika. Ukradeni telefoni so bili najdeni v smetnjaku, našli so tudi obe ukradeni kopalni torbi in IPhone 14 iz tatvine, prijavljene dopoldan, ki je bila izvršena v času nočnega kopanja oškodovancev. Vsi predmeti so vrnjeni oškodovancem. Z zbiranjem obvestil (tudi s pomočjo očividcev) so ugotovili, da so vsi štirje osumljeni doma iz Dolenjske. Sledi kazenska ovadba.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord