B.A. | 20. 3. 2023, 12:09

Slovenski poslanec prejel grozilno sporočilo s priloženimi štirimi naboji: povedal je, kaj je bilo na nabojih zapisano

Borut Živulovič/BOBO

Čigava imena so bila zapisana na nabojih, ki jih je prejel v kuverti?

Pavel Rupar je pred državnim zborom na novinarski konferenci iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober povedal, da je prejel grozilno sporočilo, ki so mu bili priloženi štirje naboji. Na njih so bila imena prvaka SDS Janeza Janše, poslanca SDS Branka Grimsa in nekdanjega notranjega ministra iz vrst SDS Aleša Hojsa ter njegovo ime.

Pismo z naboji 

Zastrašujoče pismo, kot ga je poimenoval, je bilo zapisano v srbohrvaščini. Povedal je, da ne razume, zakaj se je njegovo ime znašlo med imeni članov stranke SDS in poudaril, da z njimi ni povezan. 

Sporočilo je dobil sinoči, napovedal je, da bo prijavo na policijo podal danes.

Dejal je, da ga zanima odziv premierja Roberta Goloba, predsednice republike Nataše Pirc Musar in Nike Kovač, ki je prevzela vodenje sveta proti sovražnemu govoru: "Naš namen ni rušenje oblasti ali predsednika vlade, ampak borba za pokojnine," je rekel. Izpostavil je, da ga omenjeni ignorirajo. 

Borut Živulovič/BOBO

Pozivajo k protivladnemu protestu 

Osebno so se odločili predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič vročiti zakon, s katerim si prizadevajo ukiniti plačevanje dodatnega zavarovanja za vse državljane. V ta namen so napovedali tudi tretji protestni shod, ki bo 31. marca na Trgu republike v prestolnici. "Čas je, da se zahteva njihov odstop. Čas je, da se ta agonija konča," je rekel.

Napovedal je, da bo pohod miren. Takrat bodo opozorili tudi na plačila generalnega direktorja ZPIZ Marijana Papeža odvetniški službi in za službena vozila. 

Borut Živulovič/BOBO

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec