STA | 25. 10. 2022, 06:16

Potrebujete notarski nasvet glede dedovanja? Preverite, kje v torek do njega povsem brezplačno

Profimedia

Vse, kar vas je vedno zanimalo glede dedovanja, pa si nikdar niste upali oziroma niste imeli možnosti vprašati, lahko izveste med deveto in dvanajsto uro.

Slovenski notarji in notarke v torek organizirajo svetovalni dan, v okviru katerega bodo v svojih pisarnah strankam na voljo z nasveti s področja dedovanja, ki je osrednja tema letošnjega Evropskega dne pravosodja. Notarska zbornica Slovenije bo v evropskem letu mladih izvedla tudi predavanja o dedovanju na pravnih fakultetah.

Iz Notarske zbornice so sporočili, da so slovenski notarji in notarke danes pripravili tudi svetovanje po videopovezavi, ki bo potekalo od 9. do 12. ure. Vse informacije, kako se prijaviti na videopovezavi, najdete na spletni strani Notarske zbornice.

Tudi novinarska konferenca

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava pomembno prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti, so sporočili iz zbornice in dodali, da v notarskih pisarnah vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb.

V okviru svetovalnega slovenskih notark in notarjev pa bo danes ob 12. uri na sedežu Notarske zbornice Slovenije tudi novinarska konferenca, na kateri bo predsednik zbornice Bojan Podgoršek predstavil aktivnosti ob svetovalnem dnevu, so še sporočili iz zbornice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord