R. K. | 1. 11. 2022, 12:02

Povzročil prometno nesrečo in pobegnil: ne boste verjeli, kje so ga našli

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Proti 37-letniku, ki je bil med dejanjem pod vplivom alkohola, bodo policisti vložili kazensko ovadbo.

V nedeljo je na regionalni cesti zunaj Kozjaka nad Pesnico pri Mariboru prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili mariborski policisti. Voznik je po povzročitvi nesreče s kraja pobegnil, policisti pa so ga nato izlsedili v bližnji gostilni.  

Do nesreče je prišlo v nedeljo ob 19.35, ko je 37-letnik trčil v osebni avtomobil nasproti vozečega 45-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je po dogodku peš odšel do bližnjega gostinskega lokala, tam pa so ga izsledili policisti in pri njem opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,19 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Daniel Novakovič/STA

Povzročitelja čaka kazenska ovadba

Obe vozili, ki sta bili udeleženi v nesreči, sta bili po podatkih policistov po trčenju nevozni, 47-letni voznik pa je bil tudi lažje poškodovan. Proti povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu na mariborsko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so še sporočili z mariborske policijske uprave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol