11. 6. 2024, 14:27 | Vir: STA

Po požaru v tovarni Paloma so posledice hude: tolikšna je škoda po ocenah policije

Jelka Raduha

V požaru ostrešja Palome v Sladkem Vrhu je po oceni policije nastalo za pet milijonov evrov škode.

V ponedeljkovem požaru ostrešja Palome v Sladkem Vrhu je po oceni policije nastalo za pet milijonov evrov škode. Danes poteka ogled kraja požara, ugotavljajo pa tudi vzroke za njegov nastanek. Med gašenjem se je poškodoval gasilec, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so bili o požaru, v katerem je ogenj zajel ostrešje objekta, obveščeni okoli 18.10, gasilci pa so ga pogasili okoli 23. ure, so sporočili s policije. Regionalna cesta je bila zaradi požara zaprta do 0.30.

Milos Vijunovic/Bobo

Poveljnica civilne zaščite Občine Šentilj in predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Sladki Vrh Valentina Ošlovnik pa je za STA povedala, da je v gašenju požara sodelovalo okrog 130 gasilcev vseh prostovoljnih društev iz domače občine Šentilj, na pomoč so priskočili še iz sosednje občine Pesnica ter gasilska brigada iz Maribora.

Tudi gasilci iz sosednje Avstrije iz Cmureka in Feldbacha so prišli pomagat z mobilno postajo za polnjenje jeklenk. Med gašenjem so jim velike težave delale zelo visoke temperature, zato je uničene ogromno opreme, od visokih temperatur in ostrih predmetov so pokale cevi in steklo.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec