A. B. | 14. 1. 2023, 08:03

Gasilci so ponoči iz ognjenih zubljev reševali občana Izole, zjutraj je močno zagorelo v Kranju

Facebook/Policijska postaja Kranj

Po prvih podatkih je ogenj na obeh mestih omejen, v Kranju nevarnost za prebivalce še vedno ostaja. 

Ob 3. uri je zagorelo v sobi stanovanja v večstanovanjski stavbi v Cegnarjevi ulici v Izoli. Koprski in izolski gasilci so z balkona v drugem nadstropju rešili ujeta stanovalca in psa ter pogasili požar, ki je poškodoval sobo velikosti 12 kvadratnih metrov, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

V požaru sta se dve osebi nadihali dima. Zaradi požara je stanovanje neprimerno za bivanje, zato je izolska civilna zaščita uredila začasno namestitev.

Zjutraj zagorelo v Kranju 

Zjutraj so bili policisti obveščeni o požaru v večstanovanjski stavbi na Koroški cesti v Kranju. Trenutno poteka evakuacija stanovalcev. Gasilci in ostale interventne službe so na kraju.

Po prvih podatkih je ogenj omejen, ena oseba naj bi bila telesno poškodovana.

Koroška cesta zaprta 

Koroška cesta bo do konca intervencije v Kranju zaprta za vse udeležence v prometu od krožišča (Koroška cesta-Bleiweisova cesta) do križišča Koroškan cesta-Slovenski trg. Obvoz je urejen.

Upoštevajte navodila policistov. Prosimo vse, da se ne zadržujejo na območju požara. Okoliške prebivalce pa, da naj zaradi požara in dima ne zapuščajo domov in iamjo zaprta okna, pozivajo policisti.