19. 6. 2022, 10:59 | Vir: STA

Pozor! Gneča na slovenskih cestah narašča, kje so večkilometrski zastoji?

STA

Za vstop v državo je treba čakati tudi do dveh ur, pred karavanškim predorom je zaradi vračanja tujih turistov zastoj trenutno dolg 2,5 kilometra ...

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško, najbolj na prehodih Sečovlje in Dragonja v Istri ter na Gruškovju, prihaja do gneče pri vstopu in izstopu iz države.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by infoPot (@ceste_si)

Pred karavanškim predorom je medtem ob vračanju tujih turistov zastoj trenutno dolg 2,5 kilometra. Drugod na avtocestnem omrežju za zdaj ni večjih posebnosti.

Čakalne dobe

Na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje je tako za vstop v državo treba čakati od ene do dveh ur, Podobno je na Gruškovju, kjer pa je približno enourna čakalna doba po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste tudi ob izstopu iz države.

Slika je simbolična.

Slika je simbolična.

Uredništvo

Do eno uro se ob vstopanju v državo čaka tudi na Obrežju, v Dobovcu in Zavrču. Tudi na nekaterih drugih prehodih na jugozahodu, jugovzhodu in vzhodu države prihaja do okoli polurnih čakalnih dob, predvsem ob vstopu v državo.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj trenutno dolg 2,5 kilometra. Za voznike, ki se odpravljajo v Kranjsko Goro in Jesenice je možen obvoz preko izvoza Lipce.

Popolne zapore na cestah

Zunaj avtocest bodo danes med 11. uro in 16.40 zaradi zadnje etape Dirke po Sloveniji občasne popolne zapore na cestah med Vrhniko, Ljubljano, Trebnjim in Novim mestom.

Zastoji so v poletni sezoni stalnica tudi na cesti med Lescami in Bledom. Od ponedeljka do vključno srede bodo tam potekala nujna vzdrževalna dela preplastitve cestišča na 400-metrskem odseku Betinovega klanca ob vstopu v Bled. Med deli bo promet potekal izmenično enosmerno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.