R.S. | 9. 8. 2022, 19:32 | Vir: STA

Pozor! Piranski policisti svarijo turiste pred tatvinami

Profimedia

Med turistično sezono, od 15. junija do 1. septembra, na piranski policijski postaji obravnavajo za 300 odstotkov več vseh dogodkov kot v preostalem delu leta.

Piranski policisti turiste svarijo pred tatvinami. Na Obali so namreč junija in julija zabeležili 36 tatvin na plažah, od tega polovico v Portorožu. Tam so policisti tudi opozarjali turiste na prežeče nevarnosti.

Tatove sicer letos še posebej zanimajo električna kolesa in skiroji. Med turistično sezono, od 15. junija do 1. septembra, na piranski policijski postaji obravnavajo za 300 odstotkov več vseh dogodkov kot v preostalem delu leta, je na policijski postaji Piran v Luciji povedal načelnik postaje Matjaž Žerjal.

Profimedia

Junija in julija so obravnavali 150 kaznivih dejanj, med katerimi je največ tatvin. Pojasnil je, da je to več kot lani, vendar manj kot v letu 2020, ki je izrazito izstopalo iz povprečja.

Tatvine na plažah

Do 1. avgusta so piranski policisti zabeležili 18 tatvin na plažah. Do zdaj so odkrili in ovadili samo enega storilca. Na izolski policijski postaji so v tem času zabeležili 13, na koprski pa pet tatvin.

V nekaj primerih so bili ukradeni predmeti vredni več kot tisoč evrov. Žerjal je zato opozoril: "Na plažo prinašajte le najbolj nujne predmete. Tiste, ki jih boste dejansko potrebovali. Gotovino pa v takšni vsoti, da bo zadostovala za tisti dan."

Bobo

Zelo priljubljena tarča tatov so električna kolesa in električni skiroji, je opozoril. Letos so jih na piranskem območju ukradli že 16. "Storilci niso izbirali sredstev, saj so kolesa ukradli tudi, če so bila pripeta na drog, kamp prikolico ali prtljažnik avtomobila," je povedal načelnik in dodal, da so tudi od teh tatov odkrili samo enega.

V juliju in avgustu so piranski policisti obravnavali tudi 11 vlomov v poslovne oziroma gostinske prostore. Na portoroški plaži so morali julija ukrepati zaradi več primerov nasilništva. V enem od skupinskih pretepov se je zgodil tudi poskus uboja, saj je eden od udeležencev uporabil nož. "K sreči so naši policisti kmalu prišli na kraj in oškodovanca oskrbeli, da ni izkrvavel," je povedal Žerjal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ