R.S. | 21. 9. 2022, 07:36 | Vir: STA

Pozor! Policisti bodo prežali na voznike, posebej pozorni bodo na ...

Aleksandra Saša Prelesnik

V poostrenem nadzoru bodo istočasno sodelovale policije praktično vseh držav v Evropi. Akcija poteka vzporedno z evropskim tednom mobilnosti.

Slovenski policisti z evropskimi kolegi že od petka izvajajo akcijo Osredotoči se na cesto, v okviru katere namenjajo posebno pozornost nevarni uporabi mobilnih telefonov in drugih naprav med vožnjo. Celotedenska akcija bo vrhunec dosegla danes, ko obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah, so zapisali na spletni strani policije.

Profimedia

Evropska mreža prometnih policij Roadpol, ki organizira akcijo, je prepričana, da je izboljšanje prometne varnosti na evropskih cestah izvedljivo.

Poostren nadzor

V ta namen bodo v poostrenem nadzoru istočasno sodelovale policije praktično vseh držav v Evropi, saj se zaradi nepravilne uporabe naprav in opreme, ki med vožnjo zmanjšuje slušno in vidno zaznavanje voznikov ali njihovo zmožnost obvladovanja vozila, povsod povečuje število prometnih nesreč, so zapisali na spletni strani policije.

Namen vseh naštetih aktivnosti je še vedno usmerjen tudi v cilj, da na ravni celotne Evrope na izbran dan zabeležimo čim manjše število umrlih v prometnih nesrečah in da čim več držav doseže cilj nič smrtnih žrtev v cestnem prometu.

Letos bomo ta cilj vsi skupaj poskušali doseči danes, so napovedali. Akcija poteka vzporedno z evropskim tednom mobilnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord