A. B. | 13. 9. 2022, 10:19

Že skoraj eno leto po izginotju takrat 10-letne Julije oče vsak dan nariše ...

Spletna stran/Najdimo Julijo

Deklico in njeno mamo Meliso Smrekar išče tako domača kot mednarodna policija, a je za njima izginila vsaka sled. Oče verjame, da se za izginotjem skrivajo temačne sile, a si ne želi verjeti, da hčerke ne bo več nikdar videl.

Skoraj eno leto po izginotju takrat 10-letne Julije Pogačar in njene mame Melise Smrekar iz Radomelj je oče Peter Pogačar še zmeraj v skrbeh glede tega, kaj se je z njima zgodilo in kaj se skriva za njunim izginotjem. Sam se sprašuje tudi, ali je mati s hčerko "pobegnila" namerno. Deklica Julija je med drugim sestrična našega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja. 

Za njima je vsaka sled izginila 30. oktobra lani, uradno ju slovenska in mednarodna policija išče od 3. novembra lani. 

Interpol/posnetek zaslona

Vsak dan na tablo nariše ... 

Zadnjič ju je oče videl pred začetkom novembra lani, za vsako informacijo, ki bi ga pripeljala bliže njima, pa je pripravljen plačati tudi 10.000 evrov. "Vsak dan, ko je ni, zjutraj na tablo narišem srček," je za oddajo Tednik pojasnil oče in povedal, da je na tabli že več kot 300 srčkov.

V tem času o deklici in njeni mami ni izvedel ničesar: "Ne vem ničesar. Ne kako je, kje je, ali je zdrava, ali je srečna. In na koncu koncev - ali je še živa." 

Tednik/posnetek zaslona

Oče sumi, da se za izginotjem skrivajo temačne sile, učiteljica Praner očitke zavrača

Pogačar in žena sta bila sicer ločena, zaradi česar se je s hčerko Julijo preselila v Radomlje. Da sta se med krompirjevimi počitnicami odpravili na morje, od takrat, ko sta tudi pogrešani, je izvedel od šole. Od drugih dveh sinov matere naj bi se sicer poslovila, a ni povedala, kam gre. 

Doma naj bi pustila tudi vse naprave, s pomočjo katerih bi ju lahko kontaktirali.

"Moja mati je bila močno prepričana v nek prihajajoči kataklizmični razpad družbenega sistema, oziroma prevzem oblasti s strani t. i. zlonamernih sil," je v pismu, ki so ga prikazali v oddaji, zapisal eden izmed sinov izginule matere. Ob tem je dodal: "Verjamem, da se večini to morda sliši neumno, a ona (in posledično Julija) sta v to verjeli brezpogojno." Temu življenjskemu nazoru naj bi sledila kot nižja učiteljica in sledilka ideologije Lane Praner in Gospodov. To je po elektronski pošti navedena zanikala. 

Dr. Aleš Črnič iz oddelka za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede je sicer pojasnil, da ne verjame, da se glavni razlog za to skriva v nauku in praktikah navedene skupine. Ne glede na razloge izginotja pa si oče le želi znova objeti svojo hčerko. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol