J. Z. | 15. 8. 2022, 13:21

Pozor! Prihajajo nevihte s točo, zajele bodo predvsem TA del države

Profimedia
Pozor! Prihajajo nevihte s točo, zajele bodo predvsem TA del države (foto: Profimedia)

Vroči dnevi se počasi iztekajo. Že kmalu se nam obeta vremenska sprememba, ki bi lahko v nekaterih delih Slovenije povzročala težave, zato je Arso izdal opozorilo. 

Avgust se preveša v drugo polovico, s tem pa prihajajo tudi vremensko bolj razgibani dnevi. Popoldne bo sprva sončno, zapihal bo jugozahodni veter.

Pozno popoldne in zvečer pa bodo predvsem na zahodu možne krajevne plohe in nevihte, opozarja Agencija RS za okolje in prostor (Arso).

Zvečer in ponoči bo predvsem Primorskem povečana verjetnost za nastanek močnejših neviht z nalivi in sunki vetra. Pričakujemo lahko tudi točo

Arso/posnetek zaslona

Kakšno bo vreme v nadaljevanju tedna?

V torek bo deloma sončno, predvsem na Primorskem bo dopoldne lahko več zmerne oblačnosti. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta.

Bobo

Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija. 

Prek srednje Evrope in Alp se pomika oslabljena hladna fronta z višinskim valom hladnega zraka, ki bo v večernem času vplivala tudi na vreme v Sloveniji.

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne in zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek razširile nad večji del države.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.