18. 10. 2022, 14:01 | Vir: STA

Pozor! Vožnji čez Ravbarkomando se boste morali do nadaljnjega odpovedati

Profimedia/Gov.si/fotomontaža

Razloge za zaprtje ceste so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo, kjer obljubljajo, da bodo za voznike uredili obvoz.

Na cesti med Postojno in Rakovim Škocjanom bodo pri Ravbarkomandi 19. oktobra vzpostavili popolno zaporo. Cesta bo do nadaljnjega zaprta, obvoz bo urejen. Na tem delu bodo odstranili in zgradili nov nadvoz čez železniško progo.

Kot so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo, bo v času popolne zapore obvoz urejen po državnih in lokalni cesti. Obvoz bodo upravljali s pomočjo začasne prometne signalizacije.

Gov.si

Ni znano, kako dolgo bodo trajala dela

Koliko časa bo trajala zapora, v direkciji niso mogli napovedati. Cesto bodo zaprli, ker je nadvoz močno dotrajan, vsaj nekajmesečna dela pa bodo stekla v odvisnosti od voznega reda Slovenskih železnic, so pojasnili.

Začetek gradnje nadomestnega nadvoza čez železniško progo pri Ravbarkomandi, ki je predvidena na razdalji 120 metrov, in vzpostavitev cestne zapore so  napovedovali že za letošnji maj. Takrat so predvidevali, da bo zapora trajala šest mesecev, dejali pa so še, da bodo obvoze uredili po državnih in občinskih cestah na relaciji Postojna-Unec-Planina in obratno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord