R. K. | 20. 5. 2023, 07:00

Pozor, zaradi velike prireditve ponekod cestne zapore (preverite, katerim odsekom se je bolje izogniti)

Profimedia/fotomontaža

V Pomurju poteka tradicionalni dogodek, ki privabi na tisoče ljudi.

V Radencih se odvija že 41. različica Maratona treh src, ki velja za eno največjih tekaških prireditev v Sloveniji. Maraton v majhen zdraviliški kraj vsako leto privabi več tisoč tekačev in še več obiskovalcev.

Zaradi prireditve, katere osrednji del poteka med 8. in 15. uro, na območju maratona velja spremenjen prometni režim, zato prilagamo natančne informacije o tem, kje potekajo zapore cest in kdaj se je določenim odsekom najbolje izogniti.

Bobo

Časovnica cestnih zapor

Popolne zapore cest na trasah, kjer poteka maraton, veljajo med 8. in 15. uro. Ceste se ne glede na uro lahko odprejo, ko bo odtekel zadnji tekač na progi, ali najpozneje ob 15. uri, so sporočili organizatorji dogodka. Med 8. in 18. uro zapirajo cesto v Radencih med krožiščema, med 8. in 15. uro pa cesto Radenci - Petanjci. Cestna zapora na relaciji Petanjci - Tišina - Tropovci - Gradišče - Rankovci velja med 8. in 14.30.

Uredništvo

Med 8. in 15. uro poteka popolna zapora ceste Rankovci - Gederovci - Petanjci - Radenci, med 8. in 10.30 pa zapirajo cesto od radenskega krožišča pri avtobusni postaji do vasi Šratovci in cesto Šratovci - Boračeva. Med 8. in 11. uro velja popolna zapora za ceste Radenci - Kapela, Paričjak - Rihtarovci in Orehovci - Boračeva. Cesto od naselja Rihtarovci do Radencev zapirajo med 8. in 11.30.

Ob večernih urah organizatorji napovedujejo tudi nastop slovenskega kantavtorja Tomaža Domicelja in Jureta Torija z bendom

Anže Malovrh/STA

Je tradicija radenskega maratona ogrožena?

Pred dnevi je prah dvignilo obvestilo župana Radencev Romana Leljaka, ki je kar na Facebooku sporočil, da naj bi na občini letos zadnjič dovolili, da Maraton treh src po občinskih cestah poteka na soboto.

Zapisal je, da naj bo maraton v nedeljo, ko so trgovine zaprte, in dodal: "Končno imamo ob nedeljah tudi več časa za podporo tekačem," je zaključil. Za Metropolitan.si so se na županove besede odzvali tudi v podjetju Radenska, ki je lastnik blagovne znamke Maraton treh src. Kaj so povedali, preberite v našem članku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord