R.S. | 30. 7. 2022, 11:21 | Vir: STA

Ganjeni prebivalci Kostanjevice na Krasu: "Tragedija, ki nas je zaznamovala, nas je hkrati tudi povezala."

Bobo

Za njimi so težki dnevi, polni agonije, stresa in predvsem obupa. Od podob, ki so krasile goriški Kras, se v teh dneh poslavljajo.

Prebivalci Kostanjevice na Krasu so se po večdnevnem boju z ognjenimi zublji na Krasu zahvalili vsem, ki so jih krotili.

"Tragedija, ki nas je zaznamovala, nas je hkrati tudi povezala. Pomoč je prihajala iz vseh koncev, srčnost je zmagala," so poudarili v izjavi za javnost, ki so jo posredovali iz regijskega štaba civilne zaščite.

Na požariščih na Krasu je sicer mirno, Krajevna skupnost Kostanjevica na Krasu in njeni krajani pa so se zahvalili vsem prostovoljnim in poklicnim gasilcem, štabu, ki je deloval v Kostanjevici na Krasu, zračnim silam, civilni zaščiti, vojski, Rdečemu križu, nujni medicinski pomoči, policiji, sekačem in gozdarjem, lovcem, prostovoljcem, županu in vsem, ki so krotili to ognjeno pošast.

Luka Dakskobler/Bobo

"Kras se vam klanja, mi se vam klanjamo," piše v zahvali, ki so jo posredovali iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko.

Strta srca

Ob tem so spomnili, da so za njimi "težki dnevi, polni agonije, stresa in predvsem obupa". Od podob, ki so krasile goriški Kras, se v teh dneh poslavljajo. "Tu je novo obdobje, naša pokrajina je ranjena, naša srca strta, a s skupnimi močmi bomo povrnili življenje v Miren Kras," so še zapisali prebivalci Kostanjevice na Krasu.

Profimedia

Kot je povedal Danijel Cek iz regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, je na požariščih na Krasu noč minila mirno. Tudi na območju velikega požara pri Kostanjevici na Krasu je petek minil mirno, ponoči pa je tam ostala požarna straža, 49 gasilcev z 18 vozili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord