N. V. | 27. 9. 2022, 06:00

Mesec nam je razkril, kaj meni o protestu proti LGBTQIA+ skupnosti: "To je nepojmljivo dejanje"

Bobo

Stranka Glas za otroke in družine organizira velik shod, ki so ga poimenovali Velik družinski shod za zaščito otrok in družin pred Državnim zborom. Preden se zberejo, smo za mnenje prosili ljudi, ki vodijo našo državo. Kaj so nam odgovorili?

Državni zbor bo odločal o spremembah Družinskega zakonika, s katerim bi uzakonili posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja in vzpostavili pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali vzgojo otrok v smeri razumevanja človekovih pravic na osnovi spolne identitete ter spolne usmerjenosti. Pripravljen je tudi že slovenski priročnik za tovrstno vzgojo z naslovom Ljubezen je ljubezen

Ta predlog ministrstva, ki ga vodi Luka Mesec, je nekatere razburil. Predvsem aktivista Aleša Primca, predsednika stranke Glas za otroke in družine. Zato stranka organizira shod.

"Ali bomo mirno gledali, da bodo skrajni levičarji bolj in bolj uničevali naše otroke v vrtcih in šolah z učenjem, kako naj spremenijo spol in spolno usmerjenost, ter jih hujskali proti mamam in očetom, češ, da mame in očeta otrok sploh ne rabi?" se Primc sprašuje v sporočilu za javnost, v katerem vabi na shod. "Jaz osebno in v Gibanju za otroke in družine smo se odločili, da za nas predaja ni opcija."

"Za naše otroke se bomo borili. Ko bo Državni zbor obravnaval Mesecev sporni predlog družinskega zakonika bomo pred Državnim zborom organizirali velik shod."

Na stranko Glas za otroke in družine smo naslovili več vprašanj: vprašali smo jih, koliko udeležencev pričakujejo na shodu in ali se jim zdi prav, da se v 21. stoletju prepiramo o tem, kako bi naj bila videti svobodna družina. Odgovora do objave članka še nismo prejeli.

Kaj na shod pravi Mesec?

Ministru Mescu se zdi shod proti človekovim pravicam "nepojmljivo dejanje".

Twitter/Reporter

"Gre za nasprotovanje človekovim pravicam, ki jih je nenazadnje potrdilo tudi Ustavno sodišče," je povedal za Metropolitan.

"Protestni shod nikakor ne bo vplival na odločitev koalicije o podpori spremembam Družinskega zakonika, s katero uresničujemo ustavno odločbo," je jasen Mesec.

"Obenem pa kljub temu poudarjamo, da je miroljubni protestni shod pravica, ki pripada vsakemu državljanu," še dodaja. Za komentar o shodu smo prosili tudi premierja Roberta Goloba, ampak tudi od njega do objave niso prejeli nobenega odziva.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec