1. 7. 2022, 11:52

V stanovanju zagorela pozabljena hrana na štedilniku, lastnika rešilci odpeljali v UKC

Fotografija je simbolična.

Bobo

V prestolnici je zaradi neprevidnosti lastnika stanovanja zagorelo stanovanje. Preden odidete od doma zmeraj preverite, ali ste ugasnili vse pripomočke, ki bi lahko zanetili požar. 

Na Reboljevi ulici v Ljubljani je v stanovanju zagorela pozabljena hrana na štedilniku. Lastnik stanovanja je še pred prihodom gasilcev sam pogasil ogenj. Medtem ko so lastnika zaradi vdihavanja dima reševalci odpeljali v UKC Ljubljana, je v stanovanju nastala še poplava. Lastnik stanovanja je namreč med gašenjem pozabil zapreti vodo.

V požaru je ogenj zajel kuhinjsko napo. Ogenj je lastnik stanovanja pogasil sam, gasilci Gasilske brigade Ljubljana so napo dokončno pohladili in jo odstranili, navaja poročilo Uprave RS za zaščito in reševanje.

Gasilci so preventivno odklopili elektriko

Gasilci so prezračili stanovanje in prostore dela objekta, preventivno odklopili elektriko, delavec plinarne pa je zaprl dovod plina. Lastnik stanovanja se je rahlo nadihal dima, zato so ga reševalci nujne medicinske pomoči odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Bobo

Medtem je v stanovanju nastala manjša poplava, saj je lastnik med gašenjem pozabil zapreti vodo. Gasilci so vodo posesali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol