R. K. | 1. 4. 2023, 10:25

Predrzni tatovi ukradli najbolj znan slovenski avtomobil: za Pahorjevo katrco je izginila vsaka sled

Instagram/Borut Pahor/Bor Slana/Žiga Živulovič/fotomontaža

Slovenijo je pretresla novica o tatvini, ki se je zgodila le malo po zaključku dobrodelne dražbe, na kateri je starodobnik, ki je bil nekoč v lasti nekdanjega predsednika, podrl vse rekorde.

Nekdanji slovenski predsednik je z žalostjo v srcu sporočil, da so ponoči ukradli najbolj prepoznavno slovensko vozilo ta hip - slavno dobrodelno katrco. Starodobnik, katerega ponosen lastnik je bil še pred nekaj meseci, nato pa ga za rekordni znesek 60.000 evrov prodal na dobrodelni dražbi, je izginil le dan zatem, ko je podrl še zadnji rekord in v 'drugem krogu' dobrodelne dražbe, ki jo je organizirala družina Fratar, za bolne otroke zbral več kot 223.000 evrov.

Bobo

Pahor policiste prosi, naj pohitijo z iskanjem

Vozilo so neznani storilci v noči s petka na soboto ukradli iz varovanega objekta v Dravogradu, kjer je bilo parkirano. Oglasila se je tudi družina Fratar, ki meni, da so bili na delu profesionalni tatovi. "Natančno so vedeli, kaj počnejo. Vloma najprej nismo niti opazili, nato pa nas je na mestu, kjer je bila katra parkirana pričakala le maketa vozila." Zakaj so tatovi na kraju zločina pustili maketo ukradene katre, lahko člani družine Fratar le ugibajo. 

Instagram/Borut Pahor

Izginotje vozila obravnavajo tudi policisti, ki so si že ogledali kraj dogodka in zavarovali dokaze. V nadaljevanju preiskave bodo poskušali izslediti storilca, so sporočili s slovenjgraške policijske uprave. Dodali so, da podrobnosti preiskave zaenkrat še ne morejo razkriti in da bodo zadevo obravnavali prednostno. Da naj s preiskavo kar se da pohitijo, jih je zaprosil tudi Pahor: "Situacija je resna, časa pa imamo zelo malo."

Instagram/Borut Pahor

Je vozilo parkirano na Hrvaškem?

Po prvotnih načrtih bi Pahor moral čez nekaj dni, 4. aprila, med vsemi, ki so v 'drugem krogu' dražbe za dobrodelne namene darovali poljubni znesek, izžrebati novega lastnika legendarnega vozila. Zdaj ga tako upravičeno skrbi, da to ne bo mogoče, če policisti vozila ne najdejo pravočasno. "Žreb seveda lahko kljub neprijetnemu dogodku izpeljem. Menim celo, da je v dani situaciji to moja dolžnost. Bojim pa se, da bi se moral srečni dobitnik za katro nazadnje obrisati pod nosom," je zapisal.

Srdjan Zivulovic/Bobo

Policisti so sporočili še, da se jim je po objavi v medijih oglasilo že večje število oseb, ki trdijo, da so ukradeno vozilo videli na različnih krajih po državi in izven nje. Za Metropolitan.si se je oglasila tudi bralka Jožica iz Maribora, ki se trenutno mudi ob hrvaškem morju, in je prepričana, da je vozilo nekdanjega slovenskega predsednika videla stati na Dugem otoku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord