A. B. | 2. 4. 2023, 07:00

Ste nam verjeli? Razkrivamo, s katerimi novicami smo vas potegnili za nos (namig: bile so kar štiri)

Žiga Živulovič jr./BOBO/Eurovision.tv/Urša Premik/fotomontaža

Tokratni prvi april smo tudi na našem spletnem portalu Metropolitan.si zaznamovali s potegavščinami. Poglejte, s katerimi novicami in zgodbami smo se pošalili.

Zgodbe, ki so bile del naše potegavščine, se sklicujejo na slovenske znane obraze. Pripravili smo štiri članke, ki ste jim vsaj za trenutek verjeli ali skušali o informacijah pobrskati na Googlu. A brez skrbi, Joker Out niso bili diskvalificirani iz letošnje Evrovizije, Pahorjeve katr'ce ni nihče ukradel, Primož Roglič ni zamenjal kolesa za smučarske skakalnice in Tina Gaber ni zapustila premierja Roberta Goloba

Spomnimo, s katerimi zgodbami smo vas potegnili za nos. 

Joker Out diskvalificirani iz Evrovizije 

"Slovenci bi morali v drugem predizboru Evrovizije, ki bo na sporedu 11. maja, navijati za skupino Joker Out, ki bi s pesmijo Carpe Diem zagotovo navdušila Evropo. Na odru bi morali nastopiti pod številko 10. Stavnice so jim že pripisovale finale, vendar evrovizijskega odra (vsaj letos) ne bodo dočakali, saj so jih evrovizijski organizatorji diskvalificirali. Slovenija je tako ostala brez nastopa na Evroviziji," smo zapisali v našem članku.

Objavili smo, da so evrovizijski organizatorji v obrazložitvi za diskvalifikacijo Slovenije zapisali, da so "slovenski izbranci storili veliko napako (predvajanje pesmi pred uradno razglasitvijo), ki je nepopravljiva"

Seveda ni tako. Trenutno so namreč na predevrovizijski turneji, že kmalu pa bomo lahko zanje navijali na enem največjih glasbenih odrov. 

arhiv Joker Out

Ukradena Pahorjeva katr'ca

V medijih v zadnjih mesecih veliko prebiramo o Pahorjevi katr'ci, ki je bila v dobrodelnem maratonu prodana za vrtoglav znesek. "Vozilo so neznani storilci v noči s petka na soboto ukradli iz varovanega objekta v Dravogradu, kjer je bilo parkirano," smo zapisali v članku, izginotje naj bi obravnavala tudi policija. Storilci naj bi na mestu kraje pustili le maketo. 

"Natančno so vedeli, kaj počnejo. Vloma najprej nismo niti opazili, nato pa nas je na mestu, kjer je bila katra parkirana, pričakala le maketa vozila,naj bi se na to odzvali člani družine Fratar. Ena izmed bralk našega portala Metropolitan.si pa naj bi vozilo videla na Dugem otoku. 

A na srečo je katr'ca na varnem, nihče je ni ukradel. 

Borut Živulovič/Žiga Živulovič/Bobo/fotomontaža

Roglič s kolesa na smuči 

Primož Roglič spada na sam vrh najboljših kolesarjev na svetu, to iz sezone v sezono dokazuje že dobro desetletje. Letos je odlično začel nastope, nazadnje je slavil na dirki po Kataloniji. A kljub vsem uspehom smo vas naplahtali, da bo kolo zamenjal za smuči in skakalnice, kar je nekoč že počel, saj je kariero pred mnogimi leti začel prav kot smučarski skakalec. 

"Konkretne odločitve, kje bo prvič znova stopil na smuči, še ni. Dobro se zaveda, da mora biti maksimalno pripravljen, ker pri skokih napak ne sme biti. Seveda je z mislimi trenutno še povsem pri kolesarjenju in enem od vrhuncev sezone, Giru, ki ga čaka maja," smo zapisali. A tudi ta zgodba seveda ni resnična. 

Profimedia

Gabrova je spakirala kovčke in zapustila Goloba

Po tem, ko je Robert Golob svojo novo partnerico Tino Gaber predstavil na Prešernovi proslavi, se okoli njiju vijejo mnoge zgodbe o njunem odnosu. Nedavno je Golob stopil pred kamero televizijske oddaje in spregovoril o novi partnerici. "Gledalci smo marsikaj izvedeli, pa je morda povedal za njen okus tudi kaj preveč?" smo za vas predstavili zgodbo o njunem razhodu.

"Zdaj je namreč zaokrožila informacija, da naj bi Gabrova zapustila skupno stanovanje v Ljubljani, ki si ga je še do nedavnega delila z Golobom in njegovima dvema otrokoma. Razlog oziroma razlogi za to niso znani, zgodilo pa naj bi se po objavi odmevnega televizijskega intervjuja, ki je obelodanil podrobnosti njunega razmerja ter tudi delčke iz njenega zasebnega življenja," ste lahko prebrali v prvoaprilskem članku na Metropolitan.si. A to seveda ni tako. Po neuradnih podatkih sta še vedno par in bivata v skupnem domu. 

Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol