N. V. | 22. 2. 2023, 18:02

Predsednica obiskala Drnovškov grob: prevzela so jo čustva

Bor Slana/STA

Poklonila se je z vrtnico in strnila nekaj misli o nekdanjem predsedniku: priznala je, da je njen vzornik.

Grob nekdanjega predsednika Slovenije Janeza Drnovška je na pokopališču v Zagorju obiskala aktualna predsednica Nataša Pirc Musar. 23. februarja bo namreč minilo 15 let od njegove smrti.

V spomin na nekdanjega predsednika republike in večkratnega predsednika vlade je predsednica Republike Slovenije na njegov grob simbolično položila vrtnico.

Priznala, da je njen vzornik

"Doktor Janez Drnovšek je s svojo državniško držo močno zaznamoval slovensko politično zgodovino. Lahko smo hvaležni, da je prav on vodil slovensko vlado v ključnih letih po osamosvojitvi, zagotovil politično stabilnost ter uspel Slovenijo popeljati v evroatlantske integracije, predvsem v Evropsko unijo in Nato. Njegovi iskreni izrazi topline in človečnosti pa so vodilo tudi za moje delo," je dejala Pirc Musarjeva.

Žiga Živulović j.r./Bobo/Profimedia

Poklonite se mu tudi vi

Predsednica se je v dneh pred obletnico smrti v Predsedniški palači srečala tudi s svojci pokojnega Drnovška. Ob tem so izrazili željo, naj se državljanke in državljani spominu nanj namesto s polaganjem vencev poklonijo z darovanjem v štipendijski sklad Janeza Drnovška, ki je odprt pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Namenjen je srednješolcem iz socialno ogroženih družin.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord