20. 6. 2022, 13:02

Preračunali smo, koliko boste prihranili, če avtomobilski rezervoar napolnite pred podražitvijo

Bobo/Uredništvo/fotomontaža

Za 50-litrski rezervoar je trenutno treba odšteti 78 evrov, če ga napolnimo z bencinom. Za 50 litrov dizelskega goriva pa moramo trenutno plačati 83,5 evra. Koliko nas bo enaka količina natočenega goriva stala po podražitvah?

Kot smo poročali, se tudi v Sloveniji kmalu obetajo višje cene pogonskih goriv, saj je vlada umaknila uredbo, s katero so zamrznili cene. Izračunali smo, koliko boste prihranili, če boste 50-litrski rezervoar svojega jeklenega konjička napolnili še pred povišanjem cen.

Gorivo se bo podražilo za 18 oziroma 14 centov za liter

Vlada bo odslej vsaka dva tedna na novo regulirala cene, prvič bodo to storili 21. junija. Pri časopisu Finance so preračunali, da bi se s tem datumom cena bencina, ki trenutno znaša 1,56 evra na liter, lahko dvignila na 1,74 evra za liter. Dizelsko gorivo, za liter katerega je sedaj treba odšteti 1,67 evra, pa bo po novem stalo 1,81 evra za liter. 

Bobo

Koliko več bomo za 50 litrov goriva plačevali od 21. junija?

Če te številke držijo in se bosta bencin in dizel tudi v resnici podražila za natančno toliko, boste za poln 50-litrski rezervoar bencina, ki danes stane 78 evrov,  z 21. junijem odšteli natančno devet evrov več. In sicer 87 evrov. Kar pomeni, da boste, če črpalko obiščete še pred podražitvijo prihranili devet evrov.

Uredništvo

Prihranek bo nekoliko manjši, če vaše vozilo poganja dizelsko gorivo, ki je že sedaj dražje od bencina. Za poln 50-litrski rezervoar dizla je trenutno treba odšteti 83,5 evra, po podražitvi pa bo stal 90,5 evra, kar je natančno sedem evrov več kot doslej. To pomeni, da boste, če rezervoar z dizlom napolnite pred podražitvijo, prihranili sedem evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol