R. K. | 4. 7. 2022, 10:41

Presunljiva fotografija slovenskega fotografa pometla s konkurenco v tujini

Bobo/fotomontaža

Zmagovalna fotografija sicer krasi knjigo, ki dokumentira projekt reševanja ene najbolj ogroženih živalskih vrst. Pri projektu je fotograf sodeloval z novinarjema Boštjanom Videmškom in Majo Prijatelj Videmšek.

Ganljiva fotografija slovenskega fotografa Matjaža Krivica, ki je nastala med odmevnim reportažnim projektom in prikazuje eno od zadnjih dveh belih nosoroginj na svetu, je zmagala na pomembnem fotografskem natečaju revije Smithsonian.

Nagrajena fotografija krasi naslovnico knjige

Fotografija, ki jo je Krivic posnel med dokumentarnim projektom reševanja te ogrožene živalske vrste, ki so ga izvedli skupaj z novinarjema Boštjanom Videmškom in Majo Prijatelj Videmšek, sicer krasi naslovnico njihove reportažne knjige z naslovom Zadnji dve.

Facebook/Boštjan Videmšek

Avtor je v objektiv ujel nosoroginjo in njenega oskrbnika Zacharyja Mutaia med počitkom v vročem popoldanskem soncu v kenijskem rezervatu Ol Pajeta. 

Matjaž Krivic, ki je v karieri zmagal že na številnih natečajih, je s fotografijo, ki nosi pomenljiv naslov Najin, prepričal tudi komisijo 19. Smithsoniovega natečaja. Fotografija je zmagala v kategoriji Ljudje.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ