17. 6. 2022, 11:48

Prihaja čas za piknike! Sonce bo pošteno pripekalo

Profimedia

Vikend bo primeren, da skočite na obalo ali pripravite družinski piknik, saj so pred nami dnevi, ki ne bodo le brez oblačka, temveč bodo stopinje narasle do temperatur, na katere smo poleti navajeni. 

Meteorologinja na Agenciji RS za okolje je pojasnila, da nas čaka vroč konec tedna, ki se bo nadaljeval tudi tekom naslednjega tedna. Pri čemer je dodala, da vse kaže, da smo na pragu prvega vročinskega vala. 

Kakšno bo vreme konec tega tedna?

"Še vedno smo pod vplivom vremenske motnje, ki nas je dosegla včeraj, zato bo več oblačnosti," so za N1 pojasnili na Arsu. 

Na vzhodu države se čez dan lahko pojavi kakšna ploha ali nevihta, temperature se bodo po državi gibale med 25 in 28 stopinj Celzija, pojasnjujejo. 

Profimedia

Vikend bo prinesel še višje temperature 

Po napovedih meteorologinje bodo temperature za vikend še nekoliko višje. Od nedelje dalje se bodo te gibale nad 30 stopinj Celzija, kar bo le začetek temperaturnega vzpona, ki bo v sredini naslednjega tedna dosegel tudi vročih 35 stopinj. 

"Največ jasnine in najbolj suh zrak bo nad Slovenijo v nedeljo," za N1 pojasnjuje meteorologinja. 

Vse kaže, da smo na pragu vročinskega vala

"Vse kaže, smo na pragu prvega vročinskega vala. A potrebujemo tri zaporedne dneve z visoko temperaturo, kar pa bo po vsej verjetnosti od torka dalje," so pojasnili na Arsu. 

Temperature bodo iz dneva v dan višje, trajale bodo ves naslednji teden. 

Ne pozabite! Pijte dovolj tekočine 

Visoke temperature preprosto zahtevajo, da v telo vnesemo dovolj tekočine.

Profimedia

Nujno je, da spijete vsaj dva litra brezalkoholne tekočine na dan, pri čemer strokovnjaki toplo priporočajo predvsem vodo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol