R. K. | 29. 9. 2022, 14:18

Prijeli enega najbolj iskanih slovenskih kriminalcev: nato so ga izpustili na prostost

Profimedia/Eumostwanted/fotomontaža

Do aretacije osumljenca je prišlo pred nekaj dnevi v eni od kavarn, kjer se je zgodil nasilni incident, v katerega je bilo vpleteno tudi strelno orožje.

Slovenska policija je nedavno predstavila najnovejšo kampanjo Europola in Evropske mreže skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb, usmerjeno v iskanje pobeglih članov organiziranih kriminalnih združb. Med najbolj iskanimi so tudi Slovenci, eden izmed njih je tudi 32-letni Mladen Samardžija, ki so ga nedavno prijeli bosanski policisti.

Samardžijo, ki ga iščejo zaradi neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, so bosanski policisti prijeli ob nasilnem incidentu v eni od bosanskih kavarn, a so ga policisti po opravljeni preiskavi izpustili. Pred izročitvijo Sloveniji naj bi ga ščitilo dvojno državljanstvo, piše 24ur.com.

Ob aretaciji našli večjo vsoto gotovine

32-letnik ima poleg slovenskega tudi državljanstvo BiH. Po pisanju bosanskih medijev naj bi bil vpet v kriminalno podzemlje in bil celo boter Jovana Vukotića, domnevnega vodje Škaljarskega klana, ki je bil nedavno ustreljen v Turčiji. V noči na 19. september so ga prijeli v Palah v BiH, kjer je prišlo do pretepa in streljanja v kavarni Red & White Kafanica.

Spletna stran/Eumostwanted

Po dogodku je Samardžija pobegnil z avtomobilom BMW X5 in pri tem celo napadel policista. Organi pregona so ga kmalu ustavili in prijeli. Domnevno zaradi pomoči pri kaznivih dejanjih. Pri tem so po poročanju slovenskega medija v njegovem avtomobilu našli 58.400 evrov gotovine in štiri mobilne telefone. Vse skupaj so mu začasno zasegli in sprožili preiskavo. 

V priporu ostal le en udeleženec

Ob Samardžiji so bosanski policisti aretirali še tri ljudi, osumljenca, ki naj bi streljal v strop kavarne, pa še iščejo. Za enega od prijetih je tožilstvo predlagalo pripor, ostale so izpustili na prostost. Med izpuščenimi je tudi 32-letnik, so še zapisali pri 24ur.com.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord