29. 6. 2022, 16:11

Pripravite se: prihajajo hude nevihte in toča!

Slika je simbolična.

Kozjansko.info

Neizrazita vremenska motnja se zadržuje nad Alpami in vpliva na vreme pri nas. 

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in zahodni Sloveniji ter popoldne. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na vzhodu do 34 stopinj. V severni Sloveniji so že dopoldan možne posamezne plohe, ki bodo tekom popoldneva nastajale tudi nad Hrvaško in vzhodno Slovenijo.

Možne bodo močnejše nevihte z debelo točo. Krajevno so možni močni nalivi in tudi silovit nevihtni piš. Kakšna lokalno močnejša nevihta ni izključena tudi na severozahodu Slovenije, medtem ko bo v južni in jugozahodni Sloveniji možnost nastanka neviht precej manjša. 

Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Danes pozno popoldne in zvečer bodo v vzhodni polovici Slovenije možne posamezne močne nevihte. Arso je že prižgal alarm za Ljubljano z okolico, Gorenjsko in Koroško.

Pogled proti Kamniku iz Homca. Trenutno se je v okolici Kranja razvila močnejša nevihta, ki lokalno trosi tudi točo.

Blaž Burnik

Z vetrovi južnih smeri k nam doteka razmeroma vlažen zrak. Jutri bo po večini sončno. Popoldne bodo posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju 22, najvišje dnevne od 26 do 32 °C.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord